Υλικά συνταγής
- Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ. πατάτες
- 200 γρ. κρεμμύδια
- 300 γρ. καρότα
- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- λίγο δυόσμο
- λίγο μαϊντανό
- τριμμένη φρυγανιά (όση χρειαστεί)
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο κύμινο
- Για τα χάμπουργκερ
- ψωμάκια
- ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- μαρούλι
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- κέτσαπ
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνετε στο μπλέντερ, προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα καρύδια και ανακατεύετε.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δυόσμο και το μαϊντανό Ανακατεύετε με το χέρι. Ρίχνετε σιγά τη φρυγανιά τόσο όσο να σφίξει το μείγμα σας. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν.
- Περνάτε τα μπιφτέκια πάλι από λίγξ φρυγανιά και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200° C για 30′ περίπου.
- Ανοίγετε τα ψωμάκια του χάμπουργκερ στη μέση βάζετε κέτσαπ, τα μπιφτέκια, ντομάτα μαρούλι, κρεμμύδι, σκεπάζετε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρετε.