Υλικά συνταγής
- Στρογγυλά Κουρού 1 πακέτο (20 πιτάκια)
- ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
- κρεμμύδια 600 γρ., κομμένα σε ροδέλες
- πράσα 2 κομμένα σε ροδέλες
- μανιτάρια 200 γρ., κομμένα σε φετάκια
- δυόσμος 4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- ντομάτες 2 χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους, ψιλοκομμένες
- κρασί 100 ml λευκό ξηρό
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπαγώνετε τα στρογγυλά τεμάχια της Ζύμης Κουρού σύμφωνα με τις οδηγίες. Βράζετε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε λίγο νερό για 15’ περίπου. Τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια για 5’-6’. Προσθέτετε το μείγμα των κρεμμυδιών και του πράσου και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’-6’ ακόμη. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν πολύ καλά τα υγρά τους. Κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το δυόσμο και τις φρέσκες ντομάτες (προσοχή χωρίς υγρά) και ανακατεύετε καλά.
- Σε αντικολλητική φόρμα για 10 μάφινς τοποθετείτε τα στρογγυλά τεμάχια της ζύμης, ένα σε κάθε θέση. Βάζετε σε κάθε πιτάκι από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και το κλείνετε από πάνω με ένα δεύτερο πιτάκι πιέζοντας με βρεγμένα δάκτυλα γύρω γύρω για να κολλήσουν τα δύο πιτάκια καλά. Ψήνετε τα πιτάκια σε ταψί αλειμμένο με λάδι στους 200 °C για 20’-25’, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλή
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 2 μεγάλα φύλλα Ζύμης Κουρού τα οποία θα κόψετε στις διαστάσεις που έχουν τα δικά σας φορμάκια.
Mix & Match
Ένα Chardonnay περασμένο για λίγο από βαρέλι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το alter ego σε αυτά τα λαχταριστά πιτάκια. Η γλυκοπικάντικη, πλούσια και γεμάτη γεύση τους αντιπαραβάλλεται σε εκείνη του κρασιού με έναν τρόπο τόσο ισορροπημένο, σαν να έχουν φτιαχτεί το ένα για το άλλο.