Αυτός ο νόμος δεν μπορούσε να σταθεί πουθενά. Ίσως στην Βενεζουέλα (μπορεί και να την αδικώ γιατί δεν γνωρίζω κάτι) ή κάπου αλλού με άλλες δομές και τρόπους διοίκησης αλλά σε σύγχρονο κράτος όχι. Το ΣΕ έκανε το αυτονόητο. Τον έκρινε αντισυνταγματικό. Δικαίωση πλήρης για μένα προσωπικά που τον αποδοκίμασα με προσωπικό κόστος και έλεγα θα μείνει στην ιστορία σαν κακό παράδειγμα .
Επειδή ο κόσμος δεν πολυασχολείται θα σας εξηγήσω ποιο ήταν το πρόβλημα με απλά λόγια. Με μυστική!!!!!!! ψηφοφορία οι καθηγητές και οι δάσκαλοι αποφασίζουν ποιος θα είναι ο διευθυντής . Καμία ευθύνη ,καμία αξιολόγηση ,κανένα στοιχείο. Απλή ψηφοφορία!!!Ο καθένας καταλαβαίνει στην προσπάθεια της αμοιβαίας προσέγγισης υποψηφίου διευθυντή και εκπαιδευτικού τι μπορεί να γίνει. Βέβαια ο νόμος λειτούργησε σε πολλά σχολεία θετικά αλλά μόνο λόγω καλής πίστης και φιλότιμου των καθηγητών. Αλλού λειτούργησε εκδικητικά και χώρισε τους Συλλόγους Διδασκόντων σε νικητές και ηττημένους..Ο Σύλλογος Διδασκόντων προφανώς πρέπει να έχει κάποιο λόγο αλλά φανερά με κριτήρια και αιτιολόγηση. Με ανάληψη ευθύνης και τεκμηρίωση για την όποια απόφαση πράξη.
Άλλη μια ….αποτυχία από τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΕΣ . Ο λαϊκισμός που δυστυχώς σάρωσε την Ελληνική κοινωνία σιγά σιγά σβήνει. Μακάρι να γίνει μάθημα στους επίδοξους μελλοντικούς Μπαλτάδες και Παπάδες. Να ρωτούν να μαθαίνουν να ακούνε και κανένα που έχει πείρα και γνώσεις και να ψηφίζουν νόμους συνταγματικούς. Γιατί εγώ εσύ ο άλλος αν ήμασταν Μπαλτάς /Παπάς θα αισθανόμασταν το λιγότερο πολύ …άβολα σήμερα.
Αυτοί και οι λαϊκιστές σύντροφοί τους και ειδικά ο πρόεδρος τους; Πως αισθάνονται; Οι δήθεν “προοδευτικοί” γιατί δεν έπεισαν τους δικαστές; Μόνο στα καφενεία και στις συνελεύσεις φτηνή δημαγωγία και εντυπωσιασμούς μαζί με τον απαραίτητο λαϊκισμό;