Υλικά συνταγής
- χοχλιοί:(σαλιγκάρια): μισό κιλό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι: 2-3 κουταλιές της σούπας
- ξύδι: 4-5 κουταλιές της σούπας
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα σαλιγκάρια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα πλένετε καλά. Σε ένα τηγάνι απλώνετε 2-3 κουταλιές αλάτι και ρίχνετε τα σαλιγκάρια “αμπούμπουρα” δηλαδή με τη μούρη προς τα κάτω.
- Αφού στεγνώσουν από τα υγρά τους ρίχνετε το ελαιόλαδο, τηγανίζετε για λίγα λεπτά και τους σβήνετε με το ξύδι. Προσθέτε το δεντρολίβανο, ανακατεύετε 2-3 φορές ώστε να τραβήξει το άρωμά του και σερβίρετε.
Συμβουλή
Όπως έλεγε η γιαγιά το θέμα στο σαλιγκάρι είναι το σωστό πιρούνι. Βρείτε αυτό που θα σας βοηθήσει να το βγάλετε εύκολα!