Καστοριά

Ανοιξιάτικος …μποναμάς χιλιάδων ευρώ στους κατοίκους της Ομόνοιας από τον δήμο Καστοριάς (φωτο)

Ανοιξιάτικα… ραβασάκια κατέφθασαν σε κατοίκους πέριξ της πλατείας Ομονοίας τις προηγούμενες ημέρες, με τα οποία τους ζητείται να καταβάλουν τα ποσά που τους αναλογούν από την υποχρεωτική απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας (οικόπεδο) Εσθήρ Λεών Φράγκο, στην οδό Βαλαλά 2 και Πλάτωνος.

ravasakia plateia omonoia

Τα υπέρογκα αυτά ποσά, που ξεπερνούν ακόμα και τις 5,5 χιλιάδες ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις, αφορούν σε Πράξη Αναλογισμού και Τακτοποίησης, η οποία έγινε το 2006, δηλαδή πριν μία δεκαετία, στο πλαίσιο του έργου της ανακατασκευής της πλατείας Ομόνοιας!

ravasakiaa plateia omonoia 2

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι κάτοικοι καλούνται να πληρώσουν την απαλλοτρίωση του προαναφερόμενου οικοπέδου, το οποίο πλέον είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο, χωρίς όμως να αξιοποιηθεί ποτέ αυτό, με αποτέλεσμα να θυμίζει … αλάνα!!

ravasakia plateia omonoia 3

Η υπόθεση βέβαια, μπήκε στο …ψυγείο και ανοίχτηκε εκ νέου πλέον από τη νέα Δημοτική Αρχή, η οποία – έχοντας ίσως να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να υποστεί νομικές κυρώσεις – έστειλε τα «χαμπέρια» στους κατοίκους του γύρω από το οικόπεδο, τα οποία, όπως προαναφέραμε, προσδιορίζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο πέρυσι έλαβε την απόφαση τα ποσά να μην ζητηθούν εφ’ άπαξ αλλά να διαιρεθούν σε πέντε ετήσιες δόσεις ώστε να είναι “ευκολότερη” η καταβολή τους. Απορίας άξιο, βέβαια, είναι γιατί ζητούνται αυτά τα ποσά, αφού ο σκοπός για τον οποίο έγινε η απαλλοτρίωση έμεινε στα χαρτιά και το περί ου ο λόγος οικόπεδο λειτουργεί ως… υπαίθριο πάρκινγκ! Οι κάτοικοι, πάντως, αυτή τη στιγμή κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού τους ζητούνται τεράστια χρηματικά ποσά σε δύσκολους έτσι κι αλλιώς καιρούς, χωρίς, μάλιστα, να απολαμβάνουν τα θετικά της αξιοποίησης του χώρου που θα αναβάθμιζε και τις δικές τους περιουσίες. Είναι δε αποφασισμένοι, να προχωρήσουν σε ενέργειες για την απαλοιφή των οφειλών.

Γιάννα Λούσιου

ravasakia plateia omonoia 4

 

ravasakia plateia omonoia 5

sentra.com.gr

 

περισσότερα
Back to top button