Ελλάδα

Πόσο θα σας κοστίσει να ανοίξετε το δικό σας επώνυμο καφέ

Η λύση του franchise είναι εύκολη και γρήγορη για κάποιον που θέλει να ενταχθεί σε μια ήδη αναγνωρισμένη αλυσίδα, με σχεδόν έτοιμη πελατεία, με συμβουλές από τους ιδιοκτήτες, την απαραίτητη εκπαίδευση στο προσωπικό του και γενικότερα όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το franchising.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη

Οι περισσότερες αλυσίδες προσφέρουν την δυνατότητα franchise, αλλά η καθεμία προσφέρει άλλες υπηρεσίες, έχει άλλες τιμές και άλλες προϋποθέσεις.

Ο Γρηγόρης

Η επιχείρηση αυτή βρίσκεται στο χώρο για πάνω από 40 χρόνια και διαθέτει περισσότερα από 250 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Αλβανία, Γερμανία και Μπαχάμες, από τα οποία τα 240 είναι franchise.

Για να ανοίξετε ένα κατάστημα «Γρηγόρης» θα πρέπει να βρείτε ένα χώρο από 50 – 150 τ.μ. Το απαιτούμενο αρχικό κεφάλαιο είναι ανάλογα με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε, αλλά θα χρειαστείτε γύρω στα 85.000 €. Το μέσο κόστος της επένδυσης κυμαίνεται από 120.000-180.000 € ανάλογα τον τύπο καταστήματος.

Τα entry fees κοστίζουν 20.000 € για μια δωδεκαετίας και τα δικαιώματα της επιχείρησης επί του τζίρου(royalties) είναι 5%.

Η εταιρία παρέχει αρχική εκπαίδευση franchisee και προσωπικού, συνεχή εκπαίδευση και εγχειρίδια λειτουργίας. Επίσης η εταιρία παρέχει βοήθεια για την αξιολόγηση αγοράς, την εξεύρεση καταστήματος και την δυνατότητα παράδοσης με το κλειδί στο χέρι.

COFFEE ISLAND

Η Coffee Island ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με ένα καφεκοπτείο στο κέντρο της Πάτρας. Από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο franchise αριθμώντας σήμερα 320 καταστήματα στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.  Το 2006 η εταιρία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ.

Το κατάστημα θα πρέπει να έχει χώρο από από 35 τ.μ. και πάνω. Τα entry fees κοστίζουν 15.000 €, η διαμόρφωση χώρου θα σας κοστίσει 20.000 €, ο εξοπλισμός άλλα 20.000 € και το αρχικό εμπόρευμα 10.000 €. Δικαιώματα της επιχείρησης επί του τζίρου(royalties) δεν υπάρχουν.

COFFEE LAB

Εμπνευστής και ιδιοκτήτης των Coffee Lab, ο Barista Champion 2008 – 2009, Στέλιος Ρουμελιώτης. Η εταιρία διαθέτει 38 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για να ανοίξετε και εσείς ένα κατάστημα «Coffee Lab» θα πρέπει να βρείτε ένα χώρο από από 45 τ.μ. και πάνω. Η αρχική επένδυση θα σας κοστίσει 50.000€. Τα entry fees κοστίζουν 15.000 € και δικαιώματα της επιχείρησης επί του τζίρου(royalties) δεν υπάρχουν.

EVEREST

Tο πρώτο κατάστημα everest άνοιξε τις πόρτες του το 1965 στο Κολωνάκι. Σήμερα η εταιρία διαθέτει 227 καταστήματα από τα οποία τα 90 είναι franchise. Η εταιρία παρέχει αποκλειστικότητα περιοχής και την δυνατότητα παράλληλης εκμετάλλευσης 2 ή περισσότερων σημάτων (π.χ.  Goody’s – Everest).

Οι προυποθέσεις που χρειάζεστε είναι να βρείτε ένα κατάστημα 80 τ.μ. Το μέσο ύψος επένδυσης κυμαίνεται στα 120.000€. Τα entry fees κοστίζουν 15.000 € και τα δικαιώματα της επιχείρησης επί του τζίρου(royalties) είναι 2% τον πρώτο χρόνο, 4% από τον δεύτερο.

FLOCAFÉ

Το Flocafe, η αλυσίδα καφέ με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994, όταν το πρώτο κατάστημα Flocafe άνοιξε τις πόρτες του στο κατάστημα της Λ. Κηφισίας. Σήμερα η εταιρία διαθέτει 99 καταστήματα, από τα οποία τα 24 είναι franchise.

Τοκατάστημα πρέπει να είναι γύρω στα 60 τ.μ..Το μέσο ύψος επένδυσης είναι 75.000€. Τα entry fees κοστίζουν 10.000 € και τα δικαιώματα της επιχείρησης επί του τζίρου(royalties) είναι 2% τον πρώτο χρόνο, 4% από τον δεύτερο.

fpress.gr

περισσότερα
Back to top button