Υλικά συνταγής
- 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 8 σκελίδες σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. νερό
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. φέτα, κομματιασμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Ξύνετε τα μύδια με ένα σφουγγαράκι και αφαιρείτε τα «γένια» τους. Τα ξεπλένετε. Βράζετε μέσα στο νερό 2 σκελίδες σκόρδο, το κρεμμύδι, το μισό θυμάρι και το πιπέρι για 10’.
- Προσθέτετε το κρασί και τα μύδια, σκεπάζετε και βράζετε για 5’ ακόμα. Φιλτράρετε το υγρό τους και πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Κρατάτε ένα ποτήρι του κρασιού από αυτόν το ζωμό.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτετε το υπόλοιπο σκόρδο λιωμένο και ανακατεύετε ζωηρά για 1’. Ρίχνετε τα μύδια, το υπόλοιπο θυμάρι, το ζωμό που κρατήσατε και βράζετε για 5’, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το μαϊντανό, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 5’, μέχρι το φαγητό να πιει το ζουμί του. Σερβίρετε, αφού σκορπίσετε από πάνω τη φέτα.