Κόσμος

Προπονητής διασημοτήτων αποκαλύπτει τον πιο απλό τρόπο να χάσετε λίπος

Αν προσπαθείτε να κάψετε λίπος, ίσως είναι καιρός να αφήσετε τα ακριβά μαθήματα spinning στο γυμναστήριο και το εξαντλητικό τρέξιμο και να δοκιμάσετε κάτι πιο απλό.

Αν προσπαθείτε να κάψετε λίπος, ίσως είναι καιρός να αφήσετε τα ακριβά μαθήματα spinning στο γυμναστήριο και το εξαντλητικό τρέξιμο και να δοκιμάσετε κάτι πιο απλό: το περπάτημα.

Ο διατροφολόγος και γυμναστής των celebrities Harley Pasternak, του οποίου η λίστα πελατών περιλαμβάνει την Kim Kardashian, την Ariana Grande, και τη Lady Gaga, λέει ότι η αερόβια άσκηση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα.

Όπως μάλιστα αναφέρει το Business Insider, για ορισμένους ανθρώπους, αυτός ο τρόπος άσκησης μπορεί να είναι ακόμη και αντιπαραγωγικός.

Σύμφωνα με τον Harley Pasternak, όσο πιο έντονη είναι η αερόβια άσκηση, τόσο περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό θα κάψετε – ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις θερμίδες, θα προέλθουν από μυϊκή μάζα και όχι πηγές λίπους. Με άλλα λόγια, καίτε πολλές θερμίδες, αλλά όχι λίπος.

Υπάρχει και άλλο ένα μειονέκτημα της αερόβιας άσκησης: η πείνα.

Ο Pasternak λέει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της έντασης των αερόβιων ασκήσεων που κάνετε και της όρεξης σας. Όσο πιο έντονη η προπόνηση, τόσο πιο πεινασμένοι θα νιώθετε αργότερα, κάτι που μπορεί να σας οδηγήσει να τρώτε περισσότερο από ό, τι κανονικά.

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας πείσει, σύμφωνα με τον Pasternak, οι περισσότεροι τραυματισμοί συνδέονται με ακραίες αερόβιες ασκήσεις.

Το περπάτημα από την άλλη πλευρά, θεωρείται ως μια πιο προσιτή μέθοδος άσκησης από ανθρώπους κάθε ηλικίας, βάρους και δεξιοτήτων.

Ο Pasternak, ο οποίος έχει μελετήσει τις διατροφικές συνήθειες των υγιέστερων χώρες στον κόσμο, λέει ότι ενώ οι δίαιτες των ανθρώπων στις χώρες αυτές διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, όλοι έχουν ένα κοινό. Περπατούν πολύ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Αμερικανός κάνει 4.100 βήματα την ημέρα, ενώ οι άνθρωποι στις πιο υγιείς χώρες κάνουν περισσότερα από 10.000 βήματα την ημέρα.

Γι’ αυτό άλλωστε, ο γυμναστής των celebrities βάζει καθημερινούς στόχους στους πελάτες του να κάνουν από 10.000 έως 14.000 βήματα.

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button