Στην οδό Μητροπόλεως βρίσκεται το cafe bar Metropolis, με μια από τις μεγαλύτερες συλλογές malt ουίσκι και μπύρας στην Δυτική Μακεδονία.
30 και πλέον επώνυμα malt ουίσκι εξαιρετικής ποιότητας, είναι διαθέσιμα στους πελάτες, καθώς φυσικά και όλα τα γνωστά επώνυμα ποτά.
Malt ουίσκι ονομάζεται το προϊόν απόσταξης που προέρχεται από το βράσιμο της βύνης κριθαριού με νερό πηγής που συνήθως βρίσκεται δίπλα στο αποστακτήριο. Τα malt whiskeys εμφιαλώνονται μόνα τους η αποτελούν το βασικό συστατικό για τα blended whiskeys που όλοι γνωρίζουμε στα μπαρ. Η γεύση και τα αρώματα κάθε malt ουίσκι εξαρτώνται από την ποιότητα του κριθαριού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού, και το μέγεθος και το σχήμα του αποστακτικού άμβυκα. Το προϊόν της απόσταξης μπαίνει σε αποκλειστικά δρύινα βαρέλια για ωρίμανση και παλαίωση για τρία χρόνια.
Παραδοσιακά, τα καλύτερα της κατηγορίας τους παράγονται στη Σκωτία και την Ιρλανδία. Αυθεντικά, με αρώματα και γεύση που συναρπάζουν. Ό,τι πρέπει για το κρύο της Καστοριάς. δήλωσε στο fouit.gr ο Νίκος Ρόρος , ιδιοκτήτης του cafe bar Metropolis.
To Metropolis διαθέτει επίσης μια από τις πληρέστερες συλλογές σε “μοναστηριακές” και “βάις” μπύρες , με πάνω απο 40 μάρκες. Οι μπύρες αυτές σερβίρονται σε κατάλληλα ποτήρια τα οποία και διατίθενται απο το κατάστημα.
Υπάρχουν δυο κατηγορίες μοναστηριακών μπυρών. Οι Abbey και οι Trappist.
Για να είναι μια μπύρα Trappist πρέπει οι να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
-
1. Η μπύρα πρέπει να παράγεται μέσα στα όρια του μοναστηριού Trappist, είτε από τους μοναχούς ή είτε υπό την εποπτεία αυτών.
-
2. Το ζυθοποιείο πρέπει να είναι δευτερευούσης σημασίας εντός της μονής και οι επιχειρηματικότητα οφείλει να εναρμονίζεται με τον ορθό μοναστικό τρόπο ζωής
-
3. Η ζυθοποιία δεν προορίζεται να είναι ένα κερδοσκοπικό εγχείρημα. Το εισόδημα καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης των μοναχών, τη συντήρηση των κτιρίων και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Το υπόλοιπο «κέρδος» οφείλει να χρησιμοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό, για την κοινωνική εργασία και για να στηρίζει άτομα που έχουν ανάγκη.
-
4. Επιπλέον οι ζυθοποιίες Trappist οφείλουν να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, όπως και με τα πρότυπα ενημέρωσης των καταναλωτών. Η διαφήμιση και επικοινωνία τους οφείλει να χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, σοβαρότητα και σεμνότητα που να αρμόζει στο θρησκευτικό σκηνικό στο οποίο λαμβάνει χώρα η ζυθοποίηση.
Περισσότερες πληροφορίες για τους λάτρεις του ουίσκι και της μπύρας , στο cafe bar Μetropolis στην οδό Μητροπόλεως 32 .