ΓούναΚαστοριά

Καστοριά: Με επιτυχία το σεμινάριο νέων σχεδιαστών από τον ΣΕΓ και τη NAFA (φωτογραφίες – δηλώσεις)

SEG1-824x500.jpg

Με αφορμή τον Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών και την NAFA στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως γούνας FUR EXCELLENCE IN ATHENS – 2017, πραγματοποιείται ένα 3ημερο ενημερωτικό σεμινάριο στην Καστοριά, 1 με 3 Φεβρουαρίου 2017, με στόχο την γνωριμία των μελλοντικών σχεδιαστών με τον κόσμο της γούνας.

Το σεμινάριο, που απευθύνεται στους φιναλίστ του διαγωνισμού, περιλαμβάνει ενημέρωση των νέων σχεδιαστών για τον κλάδο της γούνας, επισκέψεις σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής, ενημέρωση σε θέματα σχεδίου – πατρόν για τη γούνα  καθώς και διευκρινίσεις επί του σχεδίου που επιλέχθηκε από τον κάθε σπουδαστή.  Πραγματοποιείται με την καθοδήγηση του συνεργάτη του Σ.Ε.Γ. καθηγητή του Royal College of Art–London κ. Βασίλη Καρδάση.

Ο ΣΕΓ και η NAFA, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στη νέα γενιά και θέλοντας να συμβάλλουν στην ανάδειξη των ταλέντων στον τομέα της μόδας  και στην Ελλάδα, διοργανώνουν το παρόν σεμινάριο καλύπτοντας και τα έξοδα των συμμετεχόντων.

Εκ Μέρους της Διοίκησης

ΔηλώσειςEG2-725x500.jpg

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται  δράσεις που φέρνουν νέο κόσμο στον κλάδο της  γούνας. Πρέπει τώρα που βρισκόμαστε στο δώδεκα παραπέντε στη  ζωή μας να φέρνουμε συχνά κόσμο. Όχι μόνο σπουδαστές, αλλά και  αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, φωτογράφους , χημικούς για να έχουν τη  γνώση. Η πόλη αυτή έχει τόσο πλούσια ιστορία και  πρέπει να τους φέρουμε εδώ. Ο Μωάμεθ πάει στο βουνό όχι το βουνό στον Μωάμεθ. Εμείς είμαστε εδώ, εδώ πρέπει να έρθουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής του Royal College of Art–London  Βασίλης Καρδάσης.EG4-805x500.jpg

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και  φέτος, η  NAFA  είναι ο μεγάλος  χορηγός της  διεθνούς εκθέσεως γούνας της Αθήνας. Μια από τις παράλληλες δραστηριότητες που γίνονται στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, είναι και η ανάδειξη νέων σχεδιαστών. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό . Θεωρούμε ότι πέρα από την κατασκευή των γουναρικών,  και το  σχέδιο  θα πρέπει να αναπτυχθεί και να  βελτιωθεί στην Ελλάδα. Το  γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νέοι σχεδιαστές οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τη γούνα είναι ένα πάρα πολύ αισιόδοξο μήνυμα και η NAFA το υποστηρίζει», σημείωσε ο εκπρόσωπος της  NAFA Χαράλαμπος Πούλιος.

Τα άτομα που  λαμβάνουν μέρος στο σεμινάριο θα ενημερωθούν για τον κλάδο της γούνας και θα επισκεφθούν γουνοποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σήμερα 3 Φεβρουαρίου.EG3-751x500.jpg

fonikastorias.gr

περισσότερα
Back to top button