Ελλάδα

Καταγγελία: H Mediamarkt πουλάει ακριβότερα όταν έχει εκπτώσεις; – Η απάντηση της Mediamarkt

Μια σοβαρή καταγγελία που αφορά τον έλεγχο των εκπτώσεων των μεγάλων καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών Mediamarkt προσπάθησε να παραπλανήσει τους καταναλωτές προβάλλοντας ως αποτέλεσμα υπερπροσφοράς την τελική αξία ενός προϊόντος, το οποίο προ μηνός είχε χαμηλότερη τιμή χωρίς να είναι σε προσφορά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία η αλυσίδα Mediamarkt στις 30 Δεκεμβρίου του 2016 πωλούσε έναντι 529,99 ευρώ την ηλεκτρική κουζίνα μάρκας Siemens με κωδικό προϊόντος HA722210G. Περίπου είκοσι ημέρες μετά, στις 21 Ιανουαρίου η αλυσίδα Mediamarkt διαφήμιζε την σημαντική μείωση της αξίας του εν λόγω προϊόντος. Έτσι το προϊόν πωλούνταν έναντι 559,99 ευρώ αντί για 709,99 ευρώ που ήταν η αρχική του αξία.

Το thestival.gr επικοινώνησε με την αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση για το αν η καταγγελία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή είναι μια κίνηση δυσφήμισης της εταιρείας. Το εν λόγω προϊόν πάντως δεν συμπεριλαμβάνεται στα είδη του ηλεκτρονικού καταστήματος της Mediamarkt.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες οφείλουν να διερευνήσουν την καταγγελία. Προφανώς στις ελεύθερες οικονομίες ο καθένας μπορεί να ορίζει την αξία των προϊόντων που θέτει προς πώληση. Συγχρόνως όμως ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εκπτώσεις των προϊόντων που αγοράζει είναι πραγματικές ή εικονικές.

Δείτε την φωτογραφία που συνοδεύει την καταγγελία:

MEDIAMARKT.jpg

Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το ρεπορτάζ του thestival για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού από την αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών Mediamarkt, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας πρέβη σε διευκρινίσεις.

Η καταγγελία που ανέδειξε το thestival αφορούσε την τιμή ηλεκτρικής κουζίνας μάρκας Siemens, η οποία σε περίοδο εκπτώσεων πωλούνταν σε μεγαλύτερη τιμή από ότι σε προγενέστερο διάστημα προ εκπτώσεων.

Η απάντηση της εταιρείας

Κατόπιν σχετικής ερώτησης του thestival προς το αρμόδιο τμήμα της Mediamarkt λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη απάντηση:

«Με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις και τα σχόλια σχετικά με τη διαφορά τιμών που μπορεί να προκύπτει ανά περιόδους σε συγκεκριμένα προϊόντα, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Στην Media Markt ανανεώνουμε κάθε μέρα τις τιμές μας και μάλιστα 3 φορές, προκειμένου να είναι οι ανταγωνιστικότερες στην αγορά.

Μάλιστα είμαστε η μόνη εταιρεία στον κλάδο η οποία διαθέτει ηλεκτρονικά ταμπελάκια, επικαιροποιώντας καθημερινά τις τιμές στα καταστήματά μας ταυτόχρονα με το mediamarkt.gr

Παράλληλα με την καθημερινή επικαιροποίηση των τιμών, προσφορές σε συγκεκριμένα προϊόντα υπάρχουν καθημερινά στα καταστήματά μας, ενίοτε σε τιμές χαμηλότερες από τις περιόδους εκπτώσεων.

Τέλος, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και καταναλωτές μας, ότι οι τιμές της Media Markt είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι οι χαμηλότερες που προσφέρονται, συγκριτικά με τις αντίστοιχες που θα βρουν στις υπόλοιπες αλυσίδες λιανικού εμπορίου.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση».

thestival.gr

 

περισσότερα
Back to top button