Κόσμος

Το συγκλονιστικό φινάλε του Seven επιλέχθηκε ‘κατά λάθος’

Η τελευταία σκηνή του Seven του David Fincher, που την κατέστηκε μια από τις κλασικές και πιο εμβληματικές ταινίες στο είδος της, γυρίστηκε χάρη σε ένα… μπέρδεμα

Το Seven ειναι μια ταινία-σταθμός στην ιστορία των ψυχολογικών θρίλερ και αυτό οφείλεται κυρίως στο τολμηρό -και εξουθενωτικά βάναυσο- τέλος της. Όσοι έχετε δει το αριστούργημα του, 54χρονου πλέον, βιρτουόζου σίγουρα θα θυμάστε τη σκηνή όπου ο Μπραντ Πιτ πρέπει να δει τι υπάρχει μέσα στο κουτί του δολοφόνου (Κέβιν Σπέισι) και το θέαμα που ακολουθεί μετά το “What’s in the box?”.

AdTech AdTo σενάριο του Seven εμπνεύστηκε ο Andrew Kevin Walker και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει. Ήταν η πρώτη του δουλειά γι’ αυτό και δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει παραγωγούς. Τελικά, η εταιρεία παραγωγής που ανέλαβε την ταινία, η Νεοϋορκέζικη Tower Records, και ο σκηνοθέτης που είχε πρώτο-επιλεγεί, ο Jeremiah Chechik, διαφωνούσαν με το φινάλε της ταινίας καθώς το θεωρούσαν υπερβολικά μακάβριο και ζήτησαν από τον Walker να το αλλάξει.

Ο Walker επαναδιατύπωσε το τέλος αλλά τελικά στη μεγάλη οθόνη έπαιξε και έγραψε ιστορία το αρχικό, επειδή αυτό έτυχε να πέσει στα χέρια του Fincher.

Συγκεκριμένα, εκείνες τις μέρες γίνονταν διάφορες συζητήσεις σχετικά με την ταινία και το σενάριο εστάλη και στον Fincher για να το εξετάσει, μόνο που καταλάθος εστάλη το πρωτότυπο, με την κατάληξη ανέπαφη.

Ο  Fincher εξέφρασε το ενδιαφέρον του και κατά τύχη ανέφερε ότι στο σενάριο υπήρχε και μια σκήνη με ένα κεφάλι μέσα σε κουτί“, είπε χαρακτηριστικά ο Walker στο Hollywood Reporter.  “Τότε όλοι έτρεχαν να εξηγήσουν ότι είχαν κάνει λάθος και ότι είχαν στείλει το πρωτόλειο σενάριο. Αφού του έστειλαν ξανά το επεξεργασμένο με την κατάληξη του Jeremiah Chechik, ο Fincher είπε ότι δε θα τον ενδιέφερε αυτό το project και έθεσε βέτο στο να την σκηνοθετήσει ο ίδιος να μείνουν πιστοί στο αρχικό φινάλε”.

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους…

news247.gr

περισσότερα
Back to top button