Μετά από αρκετό διάστημα που συχνά – πυκνά χρησιμοποιούμε στο «κόκκινο» το καινούργιο μας smartphone κινητό, ξεκινά κάτι που όλοι μισούμε. Το… «κόλλημα».
Το «κόλλημα» που παρατηρείται σε διάφορες εφαρμογές στο κινητό είναι λογικό εάν δεν προσέχουμε λιγάκι. Τι εννοούμε;
Εάν είστε από αυτούς που έχετε δεκάδες playlist, χιλιάδες φωτογραφίες, αμέτρητες εφαρμογές και ό,τι άλλο σας έκανε «κλικ» και το εγκαταστήσατε τότε σίγουρα θα πρέπει λίγο να κάνετε ένα «ξεκαθάρισμα» στο κινητό σας ώστε να «τρέξει» ξανά με τις πραγματικές του δυνατότητες.
Απελευθέρωση χώρου
Η συμβουλή αυτή ισχύει για όλες τις σύγχρονες συσκευές, ανεξαρτήτως λογισμικού. Είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζεται να κρατάς φυλαγμένες στο κινητό σου, όλες αυτές τις φωτογραφίες.
Πέρασε τις όλες στον υπολογιστή, το tablet ή το laptop σου και κράτησε μόνο τις αγαπημένες σου. Η συσκευή σου χρειάζεται ελεύθερο χώρο για να μπορεί να «ανασάνει» και να λειτουργεί ομαλά, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Επίσης, αν έχεις κατεβάσει εφαρμογές, που δεν χρησιμοποιείς, θα ήταν σώφρον, να τις διαγράψεις.
Κλείσιμο εφαρμογών
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, που κάνουμε σχεδόν όλοι κατά τη χρήση του κινητού μας, είναι ότι αφήνουμε ανοιχτές όλες τις εφαρμογές, στο παρασκήνιο. Αυτή η «κακή συνήθεια» παίζει αρνητικό ρόλο στην ταχύτητα του κινητού.
Στον αντίποδα, το συνεχές κλείσιμο και άνοιγμα των εφαρμογών καταναλώνει περισσότερα δεδομένα και φυσικά μπαταρία. Για αυτό άφησε ανοιχτές μόνο όσες εφαρμογές χρησιμοποιείς σε μεγάλη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων
Μία ακόμη εύκολη λύση για να αυξήσεις την ταχύτητα του κινητού σου είναι να διαγράψεις το ιστορικό περιήγησης. Αν είσαι ιδιοκτήτης συσκευής iPhone μπορείς να επισκεφτείς τις Ρυθμίσεις > Safari και να επιλέξεις «Απαλοιφή Ιστορικού & Δεδομένων». Αντίστοιχα, αν το κινητό σου διαθέτει λογισμικό Android θα πρέπει να επισκεφτείς τις Ρυθμίσεις > Chrome και να επιλέξεις «Διαγραφή Ιστορικού Περιήγησης».
Αυτοί είναι οι τρεις απλούστεροι τρόποι για να αυξήσεις την ταχύτητα του κινητού σου. Υπάρχουν ακόμη περισσότερες μέθοδοι για να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα, όπως είναι η διακοπή των animations και η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Προς το παρόν όμως, δοκίμασε αυτές. Αν συνεχίζει το κόλλημα τότε ψάξου λίγο παραπάνω.