Υλικά συνταγής
- ξινό τραχανά: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- νερό: 3 φλιτζάνια του τσαγιού μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κύβο λαχανικών
- ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
- ντοματοχυμό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- κόλιανδρο: λίγο
- φέτα σε κυβάκια: 200 γρ.
- φρυγανισμένα κυβάκια ψωμιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το ντοματοχυμό και βράζετε 5′-6′.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τον τραχανά και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρις ότου ο τραχανάς χυλώσει. Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και πασπαλίζετε με κόλιαννδρο. Σκορπίζετε τη φέτα και τα φρυγανισμένα ψωμάκια.