Υλικά συνταγής
- 500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
- 1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
- 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 40 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5′, προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3′-4′ µέχρι να µαραθεί.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και βράζετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7′-8′ περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μέιγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.
- Σ’ ένα λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι.Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’.