Ελλάδα

Σουφλέ λαχανικών

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπρόκολο, σε μικρές φουντίτσες
  • 2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες με τον αποφλοιωτή λαχανικών
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
  • 4 κουτ. σούπας λιωμένο Flora Soft με βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Για την κρέμα
  • 750 γρ. γάλα (3 γεμάτα ποτήρια)
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ιδανικά με 10% λιπαρά)
  • 2 αυγά
  • ¾ φλιτζ. τριμμένο τυρί γραβιέρα ή κασέρι ή γκούντα
  • πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε 7 λεπτά για να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
  2. Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολάκι διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε λίγο – λίγο στο ζεστό γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για να πήξει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βοηθάμε την κρέμα να προχωρήσει λίγο κάτω. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 35-45 λεπτά, για να πάρει χρώμα.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Λαχταριστή συνταγή για σουφλέ με μπρόκολο, καρότα και πιπεριές από τον πλούσιο συνταγότοπο του Flora με Βούτυρο flora.com.gr

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button