Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπρόκολο, σε μικρές φουντίτσες
- 2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες με τον αποφλοιωτή λαχανικών
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
- 4 κουτ. σούπας λιωμένο Flora Soft με βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Για την κρέμα
- 750 γρ. γάλα (3 γεμάτα ποτήρια)
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ιδανικά με 10% λιπαρά)
- 2 αυγά
- ¾ φλιτζ. τριμμένο τυρί γραβιέρα ή κασέρι ή γκούντα
- πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε 7 λεπτά για να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
- Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολάκι διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε λίγο – λίγο στο ζεστό γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για να πήξει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βοηθάμε την κρέμα να προχωρήσει λίγο κάτω. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 35-45 λεπτά, για να πάρει χρώμα.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Λαχταριστή συνταγή για σουφλέ με μπρόκολο, καρότα και πιπεριές από τον πλούσιο συνταγότοπο του Flora με Βούτυρο flora.com.gr