Ελλάδα

Βασιλόπιτα με καστανή ζάχαρη και άρωμα πορτοκάλι

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη FYTRO
  • 6 αυγά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας κονιάκ)
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και προσθέτετε σταδιακά τη Ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το κονιάκ. Στο τέλος προσθέτετε τη Φαρίνα κοσκινισμένη και χτυπάτε άλλο 1 λεπτό.
  2. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 30-32 εκ. και ψήνετε 160-170°C ανάλογα με τον φούρνο (στη μεσαία σχάρα).

Μια εύκολη και λαχταριστή ιδέα με υπογραφή ΓΙΩΤΗΣ από το www.sintages-jotis.gr

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button