Καστοριά

Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς: Μοιράστηκαν πάνω από 2 500 δέματα (ρεπορτάζ)

 

Στο καταφύγιο ανθρωπιάς και αγάπης και συγκεκριμένα στην ιερά μητρόπολη Καστοριάς, προσφύγουν και τις φετινές γιορτές δεκάδες άπορες οικογένειες της πόλης μας, αναξιοπαθούντες, μοναχικοί συμπολίτες, περιθωριακοί και οικονομικοί μετανάστες. Συσσίτια, δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και ρούχα, είναι τα «δώρα» που θα πάρουν οι πολίτες που αδυνατούν να στρώσουν μόνοι τους το γιορτινό τραπέζι.

 

Το  ιερό έργο προσφέρεται από όλα τα  ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία του νομού Καστοριάς

  Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς τείνει χείρα βοηθείας στους ανθρώπους αυτούς που η καθημερινότητα τους είναι σκληρή και μουντή, καθώς καθημερινά μοιράζει μέσα από την αίθουσα Ταβυθά της Ιεράς Μητρόπολης, 300 μερίδες φαγητό, ενώ παράλληλα για τα άτομα που αδυνατούν να μετακινηθούν, το φαγητό διανέμεται στο χώρο τους. Έτσι λοιπόν, επί 10 συναπτά έτη από την τράπεζα αγάπης σιτίζονται 250  με 300 άποροι της πόλης μας, ένας αριθμός που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας παρασύρονται στη δίνη της ανέχειας.

   «Η ιερά μητρόπολη Καστοριάς και το ιερό φιλόπτωχο ταμείο, με τις ευλογίες του μητροπολίτη Καστοριάς, κ. Σεραφείμ  προσπαθεί αυτές τις άγιες ήμερες να στηρίξει κάθε οικογένεια που πραγματικά έχει ανάγκη. Υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά από τον Χριστό, ώστε να νιώσουν ζεστασιά» δήλωσε ο ταμίας του φιλόπτωχου ταμείου της ιεράς μητρόπολης Καστοριάς, πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι ιερό έργο προσφέρεται από όλα τα  ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία του νομού Καστοριάς, και όπου δεν μπορούν να βοηθήσουν αυτά, έρχεται να συμβάλει το γενικό φιλόπτωχο ταμείο, είτε με υλική είτε  με ηθική βοήθεια.

Η διανομή των δεμάτων στις 2 .500  οικογένειες  έγινε στις 22  Δεκεμβρίου .Δέματα με τρόφιμα και ρουχισμό  ενώ την ημέρα tων Χριστουγέννων  η ιερά μητρόπολη Καστοριάς θα παραθέσει σε εστιατόρια  της πόλης μας γεύμα σε  χίλιους περίπου αναξιοπαθούντες  συμπολίτες μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι  η ιερά μητρόπολη Καστοριάς  φέτος  διένειμε  σε συμπολίτες  τρεις συνεχόμενες φορές  55 τόνους  πορτοκάλια.

 «Προσπαθούμε αυτές τουλάχιστον τις ημέρες όλοι οι άνθρωποι να έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό» κατέληξε  ο ταπεινός ο ιερωμένος .

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

περισσότερα
Back to top button