Καστοριά

Βιβλιοπαρουσίαση: “Ο κύριος Χρόνος και οι φίλοι του”

goudas

Πρώτα με νότες μας μίλησε ο Αλέξης Γούδας για τον όμορφο κόσμο του, ύστερα με διάσπαρτα εδώ κι εκεί διηγήματα και τώρα με μια σειρά παιδικών βιβλίων -σφηνάκια χαράς- που συνοδεύονται από CD με αφήγηση και τραγούδια (βλέπεις, η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να δώσει στα παιδιά κάτι παραπάνω απ’ ό,τι ο Αίσωπος!) Έτσι είναι οι ευαίσθητοι άνθρωποι, πολυτάλαντοι και παραγωγικοί. Θέλουν να μας ξεσηκώσουν απ’ τον αραχνιασμένο κόσμο μας και να μας πάνε στο δικό τους, της μουσικής και της λογοτεχνίας!

Ο κύριος Χρόνος, προσωποποιημένος, οδηγάει στις γειτονιές του κόσμου το λεωφορείο του, με επιβάτες τους δώδεκα μήνες, μια παρέα όλοι μαζί. Όταν έρχεται η σειρά του καθενός, κατεβάζει έναν-έναν τους μήνες που γίνονται ο καθένας τους κυρίαρχος του κόσμου για τριάντα μέρες. Με τα ωραία τους οι μήνες, με τις ιδιοτροπίες τους, με όσα κουβαλάνε, γίνονται αγαπητοί ή και στενάχωροι καμιά φορά στους ανθρώπους. Ειδικά στα παιδιά…
Απέραντος κήπος ή παιδική ψυχή κι ο Αλέξης Γούδας ξέρει να τον περιδιαβαίνει. Και να μοιράζει ομορφιά, γιατί πρωτίστως με ομορφιά πρέπει να γεμίζουμε τα παιδιά στο ξεκίνημα της ζωής τους. Έχουν καιρό για τις ασχήμιες…

15400966_1729231210436464_5894941087548998587_n

Τα τέσσερα βιβλία που αποτελούν τη σειρά είναι άρτια λογοτεχνικά, καλοβαλμένα, προσαρμοσμένα στο σκοπό τους με τον καλύτερο τρόπο. Μυρίζουν Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο και Χειμώνα, έχοντας πάρει τις πιό ενδιαφέρουσες μυρουδιές του κάθε μήνα χωριστά.
Είναι εικονογραφημένα από την Ελευθερία Βλαχοπούλου και μια πλειάδα συνεργατών αφηγείται και τραγουδάει: Βασίλης Γούδας, Λάζαρος Καψιμάλης, Τεύκρος Νεοκλέους, Στέλιος Αντωνίου, Βασιλική Βάρνη, Τατιάνα Βάρνη, Αντελίνα Παπαδοπούλου και ο ίδιος ο Αλέξης Γούδας.

Μουσική φροντίδα από τον Ηλία Κόλκα.
Ευχόμαστε καλό δρόμο στο λεωφορείο του κυρίου Χρόνου και στην επόμενη διαδρομή να έχει κι άλλες ιστορίες κι άλλες…
Η έκδοση είναι από το Print Zone και τη σειρά βρήκαμε στο βιβλιοπωλείο ΑΛ.ΠΑ

Κείμενο – προσωπογραφία: Δημήτρης Ιωαννίδης

 

 

 

περισσότερα
Back to top button