Η μηλόπιτα είναι κατά γενική ομολογία ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Χειμωνιάτικο, κλασικό γλυκό, που τρώγεται και ζεστό και κρύο!
Σας δίνουμε μια πολύ εύκολη και Light συνταγή για να την απολαύσετε αυτές τις μέρες που -παραδεχτείτε το- το έχουμε ρίξει στα γλυκά, χωρις πολλές τύψεις!
Υλικά
3 μήλα
3 αυγά
240 γραμμάρια ζάχαρης
250 γραμμάρια αλεύρι
130 γραμμάρια νερό
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
κανέλα για γεύση
Ζάχαρη άχνη
Τρόπος εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το νερό, το ηλιέλαιο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί για κέικ και ρίχνουμε μια στρώση από τη ζύμη και από πάνω τα μήλα, συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση από τη ζύμη και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μήλα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 -55 λεπτά.