Υλικά
- 6 αυγά
- 400 γρ. κιμά χοιρινό ή κιμά από λουκάνικο
- 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρο
- Για το πανάρισμα
- αλεύρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- φρυγανιά τριμμένη
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσε και μόλις πάρει πρώτη βράσει ρίχνετε τα αυγά και τα αφήνετε ακριβώς 6′ . Βγάζετε τα αυγά με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει νερό με αρκετά παγάκια. Τα αφήνετε για 2′-3′ στη συνέχεια τα ξεφλουδίζετε και τέλος τα πανάρετε στο αλεύρι.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τον κιμά (χοιρινό ή λουκάνικου), τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθετε το μείγμα, το χωρίζετε σε 6 ίσα μέρη και τα τυλίγετε γύρω από τα αλευρωμένα αυγά.
- Πανάρετε τα σκωτσέζικα αυγά πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ηλιέλαιο (να μην καλύπτει όλο το μείγμα αυγού-κιμά αλλά να φτάνει μέχρι τη μέση) και τηγανίζετε γυρίζοντας διαρκώς για 3′. Μεταφέρετε τα αυγά σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 5′.
Λίγα λόγια…
Τα σκωτσέζικα αυγά, ή scotch eggs είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά που αγαπούν οι Άγγλοι και όχι μόνο. Τα scotch eggs είναι αγαπημένο συνοδευτικό της παγωμένης μπύρας κι αποτελούν αγαπημένο έδεσμα για πικ νικ.