Λαχταριστές συνταγές σπιτικής κουζίνας που βγαίνουν εύκολα χάρις τα φωτογραφημένα στάδιά τους.
Υλικά για 40 τρουφάκια
• 500 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
• 100 γρ. κρέμα γάλακτος
• 4-5 κουταλιές της σούπας μπράντι ή κονιάκ
• 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ή πουρέ κάστανου
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
• 100 γρ. αμυγαλόψιχα καβουρντισμένη ψιλοκομμένη
• 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) καβουρντισμένα ψιλοκομμένα
• κακάο, ζάχαρη άχνη και τρούφα σοκολάτας για το πασπάλισμα
Αναμειγνύετε τη σπασμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ ή το μπράντι και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές άχνη και την μαρμελάδα ή τον πουρέ κάστανου και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο μέχρι να πλάθεται.
Πασπαλίζετε μια επίπεδη επιφάνεια με το κακάο και άχνη. Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες από το μείγμα και φτιάχνετε 40 μικρά μπαλάκια. Κυλάτε τα 8 στο κακάο και τα 8 στην άχνη
Κατόπιν κυλάτε 16 τρουφάκια και πάνω στους ξηρούς καρπούς (φιστίκια και στα αμύγδαλα) και τέλος τα υπόλοιπα 8 στην τρούφα σοκολάτας ώστε να καλυφτούν από παντού. Αφήνετε τα τρουφάκια να παγώσουν και τα σερβίρετε μέσα σε χάρτινες θήκες.