Ελλάδα

Πλήγμα στο «Μακεδονία»: Ποια αεροπορική φεύγει, ποιες μειώνουν πτήσεις

aerodromiomakedoniaΝέο πλήγμα για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας προκαλεί η διεύρυνση του αριθμού των αεροπορικών εταιρειών που δεν θα μπορούν με βάση τα σημερινά δεδομένα να πετάξουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έως και την αιχμή της σεζόν το 2017 λόγω των εργασιών που έχουν δρομολογηθεί εκείνη τη περίοδο στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα “Μακεδονία” κάνει λόγο για πτώση του τουρισμού έως 50%  το 2017 -επικαλούμενη εκτιμήσεις τουριστικών πρακτόρων και ξενοδόχων – αν δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων. Επίσης, σημειώνει ότι στη διάρκεια των εργασιών η χωρητικότητα του διεθνούς αεροδρομίου θα συρρικνωθεί κατά 40% έως 50% επιφέροντας καταστροφικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Οι φορείς του τουρισμού έχουν ζητήσει την παρέμβαση των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, έχουν ζητήσει να μετατεθεί η ημερομηνία των εργασιών για το Νοέμβριο του 2017. Πάντως ήδη υπάρχει ζημιά για τον τουρισμό προορισμών της Βόρειας Ελλάδας καθώς υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό τους μειώνοντας ή ακυρώνοντας δρομολόγια για τη Θεσσαλονίκη και είναι πλέον αβέβαιο αν θα επανέλθουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη μείωση των πτήσεων από την Ryanair, την British Airways και την Jet2 εξετάζει την αποχώρηση της από τον προορισμό η ιταλική Neosair. Αιτία η απόρριψη που δέχθηκε η εταιρεία σε αίτημα της για αφίξεις τον Ιούλιο του 2017. Πρόκειται για ένα νέο σημαντικό πλήγμα από την ιταλική αγορά για τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα αν τελικά δεν πραγματοποιηθούν οι πτήσεις. H Neosair ελέγχεται από τον ιταλικό Τουριστικό Οργανισμό Αlpitour.

economy365.gr

περισσότερα
Back to top button