Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην πόλη και στον νομό

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, τιμά και εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία αύριο 6 Δεκεμβρίου.

Στην τοπική μας Εκκλησία εορτάζουν οι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί Αγίου Νικολάου Κλεισούρας, Νυμφαίου, Χαλάρας και Αμμουδάρας καθώς και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κορομηλιάς, όπου θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες.

Στην πόλη της Καστοριάς πανηγυρίζουν πολλά παρεκκλήσια κάτι που μαρτυρεί την τιμή που απέδιδαν οι πρόγονοί μας Καστοριανοί στον προστάτη Άγιο των ναυτικών, αφού ήταν και ο πολιούχος Άγιος της πόλεως της Καστοριάς, πριν από τον Άγιο Μηνά και την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Συγκεκριμένα, ο Άγιος Νικόλαος του Κασνίτζη, του Καραβιδά, του Ρέζα, του Τσίντσιρα, του Λιάνου, του Πασά, του Σκαπέρδα, των Αγίων Νικολάου & Χαραλάμπους στη στάση Υψηλάντη της οδού Βαλαλά, των Αγίων Νικολάου και Ελευθερίου στο 3ο Γυμνάσιο, ο Άγιος Νικόλαος του Τράιτσε, του Χατζηγιάννη και του Τζώτζα.

Στα παρεκκλήσια που θα τελεσθούν οι Ακολουθίες είναι ο Άγιος Νικόλαος του Κασνίτση στην πλατεία Ομονοίας, ο Άγιος Νικόλαος στη Στάση Υψηλάντη της οδού Βαλαλά, ο Άγιος Νικόλαος του Τσίντζηρα στο Ντολτσό, ο Άγιος Νικόλαος του Τράϊτσε και ο Άγιος Νικόλαος στο 3ο Γυμνάσιο, στους οποίος σήμερα το απόγευμα θα τελεσθεί στις 4.30 μ.μ. ο Εσπερινός και αύριο, ανήμερα της εορτής, η Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κορομηλιάς σήμερα το απόγευμα και ώρα 4.30 μ.μ. θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού, αύριο το πρωί η Θεία λειτουργία και αύριο το απόγευμα στις 4.30 η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο.

imkastorias.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button