Υλικά συνταγής
- ελαιόλαδο: 1 ποτήρι
- μούστος: 1 ποτήρι
- ζάχαρη: 1 ποτήρι
- χυμός πορτοκαλιού: 1/2 ποτήρι
- σόδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- κονιάκ: 1 ποτηράκι του λικέρ
- μπέικιν πάουντερ: 1 φακελάκι
- κανελογαρίφαλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 κιλό (περίπου)
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτετε το μούστο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα και το αλεύρι.
- Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια πολύ μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα μουστοκούλουρα και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20′
Συμβουλή
Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πετιμέζι αντί για μούστο, αλλά δεν θα βάλετε στα υλικά σας καθόλου ζάχαρη.