Υλικά συνταγής
- 1 μπαγκέτα κομμένη στα 4 και εγκάρσια στη μέση
- 4 φέτες τυρί του τοστ
- Για τα κεφτεδάκια
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
- 2 φέτες (μόνο η ψίχα) μπαγιάτικο ψωμί
- 100 ml γάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδα και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
- 2 αυγά
- Για τη σάλτσα
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια: Ζυμώνετε τον κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και το αλατοπίπερο, μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1′. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20′ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνετε τη σάλτσα να μισοκρυώσει και ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια.
- Μοιράζετε σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας σάλτσα, βάζετε τα κεφτεδάκια (φροντίζετε να είναι ζεστά) και τέλος το τυρί.