Κόσμος

Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Η ουκρανικής καταγωγής Dirana Kasko, σπούδασε σχέδιο στο Kharkov University Architecture School. Αν και εργάστηκε ως σχεδιάστρια σε μία επιχείρηση στην Ολλανδία, δεν άφησε ποτέ το πάθος της για τη ζαχαροπλαστική, με την οποία ασχολείται από 17 χρονών.

Όταν χρειάστηκε να αποσυρθεί από τη δουλειά της μετά τη γέννηση του παιδιού της, είχε τη δυνατότητα να συνδυάσει τις δύο τέχνες της αρχιτεκτονικής και της ζαχαροπλαστικής σε ένα πρωτότυπο project.

Αντιμετωπίζοντας τη δημιουργία επιδορπίων με τους όρους της αρχιτεκτονικής δημιουργίας, χρησιμοποιεί 3D-modeling τεχνολογίες. Αρχικά φτιάχνει τα σχέδια σε 3DMAX, στη συνέχεια εκτυπώνει το κύριο μοντέλο σε 3D εκτυπωτή, το οποίο χρησιμοποιεί ως καλούπι για τις φόρμες σιλικόνης.

«Σε δημιουργίες μου, έχω χρησιμοποιήσει τέτοιες γεωμετρικές αρχές δόμησης όπως τον τριγωνισμό, το διάγραμμα Voronoi και την βιομιμητική. Η Βιομιμητική χρησιμοποιεί τα μοντέλα, τα συστήματα και τα στοιχεία της φύσης. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι οποιαδήποτε.»

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

 

 

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

Perierga.gr-Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την ζαχαροπλαστική

perierga.gr

περισσότερα
Back to top button