Ελλάδα

Υποψήφιος για «Δήμαρχος του Κόσμου», ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός

60-7Υποψήφιος για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016» είναι ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται κάθε δύο χρόνια από το Ίδρυμα Δημάρχων (City Mayors Foundation) για την προσφορά του εκάστοτε δημάρχου στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, το φετινό βραβείο αφορά τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης και η κοινωνία της οποίας ηγούνται έδειξε συμπόνια και αλληλεγγύη σε αυτούς που έψαχναν ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον.

Από το 2004, όταν και ξεκίνησε ο θεσμός αυτός, το βραβείο αυτό έχει σκοπό να τιμήσει τους δημάρχους με όραμα, πάθος και ικανότητες ηγεσίες χάρη στις οποίες η πόλη τους γίνεται καθημερινά καλύτερη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

 Ο δήμαρχος Λέσβου και η τοπική κοινωνία του νησιού, βρίσκονται στους 15 επικρατέστερους υποψηφίους πιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την θετική προδιάθεση της διεθνούς κοινής γνώμης στην αλληλεγγύη της Λέσβου και την αναγνώριση ότι το νησί διαχειρίστηκε αποτελεσματικά και κυρίως με ανθρωπιά την κρίση αυτή.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.worldmayor.com.

ethnos.gr

περισσότερα
Back to top button