Κόσμος

Σόκαρε η καμπάνια ευαισθητοποίησης της IKEA με το συριακό σπίτι (βίντεο)

93a26e6988ed1849db3cab590b68c737_xlΌταν οι πελάτες του καταστήματος ΙΚΕΑ στην πόλη Slependen, στη Νορβηγία, πήγαν να κάνουν τα ψώνια τους δεν είχαν φανταστεί αυτό που θα έβλεπαν.

Οι επισκέπτες βρέθηκαν μπροστά από μια από τις πιο ”δυνατές” εκστρατείες ευαισθητοποίησης, η οποία αναδείκνυε τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων της Συρίας.

Σε συνεργασία με τον νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό και το διαφημιστικό γραφείο POL, το ΙΚΕΑ εγκατέστησε μια προσομοίωση συριακού σπιτιού μέσα στο κατάστημα. Το σπίτι είναι πιστό αντίγραφο πραγματικής οικείας στη Δαμασκό της Συρίας, που ανήκει σε μια γυναίκα που ονομάζεται Rana, και την 9μελή οικογένειά της. Η εγκατάσταση ονομάζεται «25 τετραγωνικά μέτρα Συρίας», αφού όλο το σπίτι όπου στεγάζονται 10 άτομα, είναι μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα.

Αυτό το σπίτι διαθέτει επίσης τις αναγνωρίσιμες αφίσες του ΙΚΕΑ, αλλά αυτή τη φορά αντί για περιγραφές των προϊόντων οι επισκέπτες βλέπουν τις ιστορίες των Σύρων και τις καθημερινές ελλείψεις τους σε βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, νερό και ιατρικά εφόδια. Ακόμα, κάθε ταμπελάκι αποτελεί μια σαφή έκκληση για δράση, ζητώντας δωρεές από τους επισκέπτες που επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό.

Δείτε στο βίντεο τις αντιδράσεις των πελατών:

thestival.gr

 

περισσότερα
Back to top button