1 κιλό κάστανα,
τα χαράζεις και τα βράζεις 3΄- 4΄λεπτά.
Τα καθαρίζεις ζεστά και τα βάζεις να ξαναβράσουν σε καθαρό νερό 25΄- 30΄λεπτά.
Αφού βράσουν ,Τα βγάζεις απο το νερό και τα πατάς με το πιρούνι.
Βάζεις:
2 ποτήρια νερό
1 μπώλ ζάχαρη [ όχι πολύ γεμάτο, κανονικό] στην φωτιά, ρίχνεις τα κάστανα και τα δένεις 10΄- 15΄λεπτά.
Ρίχνεις:
2 βανίλιες,
τον χυμό από 1/2 λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ λίγο πριν βγάλεις την μαρμελάδα από την φωτιά.
Η μαρμελάδα αυτή είναι ιδιαίτερη.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία.