ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Saga Furs: Μεγάλη επιτυχία είχε η ενημερωτική ημερίδα για εκτροφείς (φωτο – ρεπορτάζ)

img_4109

Με σκοπό την πληροφόρηση των εκτροφέων  πάνω σε καίρια ζητήματα του κλάδου ,ενόψει της έναρξης της νέας δημοπρατικής σεζόν 2016 – 2017, η Saga Furs  πραγματοποίησε στα γραφεία του συλλόγου εκτροφέων στην Καστοριά,  με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενημερωτική ημερίδα.

Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα που έχει για τους εκτροφείς  στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια τις ενημερωτικής ημερίδας από  την εκπρόσωπο της Saga Furs κ. Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου  αναλύθηκαν και συζητήθηκαν πλήθος θεμάτων και εξειδικευμένων ζητημάτων που αφορούν τόσο στην οικονομική ανάλυση όλων των κύριων παγκόσμιων αγορών και των συσχετισμών που δημιουργούν τις ιδιαίτερες εκείνες συνθήκες σε κάθε μία από αυτές και ευνοούν ή μη την κατανάλωση τόσο του γουνοδέρματος όσο και του έτοιμου τελικού προϊόντος. Επίσης παρουσιάστηκαν τα προγράμματα που έχει για τους εκτροφείς της στην Ελλάδα με σκοπό την υποστήριξή τους στους απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε.img_4115

Συγκεκριμένα για τους εκτροφείς, η SagaFurs έχει πραγματοποιήσει έναν σχεδιασμό που περιλαμβάνει πολλές υποστηρικτικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν σαν στόχο την παροχή Ολοκληρωμένου Πακέτου Υπηρεσιών προς τους εκτροφείς κι ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες, ώστε να μπορέσουν να βρουν μέσα στο μενού που τους προσφέρεται, τις υπηρεσίες εκείνες που τους είναι χρήσιμες και θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις συγκυρίες.

Για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί προγράμματα «Ολικής Διαχείρισης Εκτροφείου/ManagementΕκτροφείου», Στατιστική/Οικονομική Συμβουλευτική, Grading, «Πρόγραμμα Ποιότητας», Λογισμικό Πρόγραμμα (Η/Y) διαχείρισης εκτροφής, κτηνιατρικές υπηρεσίες κ.α.

Αναφορικά με την δημοπρατική περίδο που ξεκινά τον Δεκέμβριο, τα κυριότερα δεδομένα που μπορούμε να επισημάνουμε είναι ότι η παγκόσμια παραγωγή των μινκ γουνοδερμάτων έχει πέσει περίπου στα 50 εκατομμύρια γουνοδέρματα, γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο στην εξισορρόπηση της παραγωγής και ζήτησης και κατ επέκταση στην σταθεροποίηση των τιμών.img_4112

Οι κυριότερες αγορές ανά τον κόσμο προετοιμάζονται για τον χειμώνα, σε αρκετές περιοχές όπου υπήρξαν κάποια πρώιμα σημάδια χειμώνα (χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, Ρωσία και Β. Κίνα), ξεκίνησε κάποιο ενδιαφέρον στην λιανική. Το βασικό στοιχείο είναι να συνεχίσει και τον Νοέμβριο η πτώση των θερμοκρασιών και η έναρξη του χειμώνα, ο οποίος φέτος εάν θα είναι κρύος θα βοηθήσει πολύ στις πωλήσεις γουναρικών.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η  γούνα παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, είναι  ιδιαίτερα εμφανής στις κολεξιόν των διεθνών οίκων μόδας και έχει όλες τις προϋποθέσεις, με την συνέργεια ενός καλού χειμερινού καιρού, να έχει μια καλή πορεία  λιανικών πωλήσεων κατά την διάρκεια της φετινής χειμερινής σεζόν.

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

περισσότερα
Back to top button