ΚαστοριάΚοζάνη

Καστοριά: Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη που «πάγωσε» το δικαστήριο

kostis-poluzos

Συνεχίζεται η δίκη της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 9:20, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο πριν τις 9:00.

Τα μέτρα της Αστυνομίας και σήμερα, Πέμπτη (10/11/2016) είναι δρακόντεια και πραγματοποιείται σωματικός έλεγχος σε όσους εισέρχονται στη δικαστική αίθουσα.

Πρώτη μάρτυρας είναι η γνωστή δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε: «Όταν ξεκίνησαν οι έρευνες της εκπομπής, είπα στην κ. Δέσποινα ότι για να καταλάβουμε τι έγινε θα πρέπει να πάμε στην περιοχή (σ.σ Κοζάνη). Μάθαμε ότι το βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή έβρεχε καταρρακτωδώς. Μια κυρία μας είπε ότι είδε τον Κωστή, περίπου στις 23:00, να μπαίνει στο σπίτι. “Τον άκουσα να μπαίνει, αλλά δεν τον άκουσα να βγαίνει”, είπε χαρακτηριστικά. Η μητέρα ισχυρίστηκε τότε ότι έστειλε έξω τον Κωστή γιατί είχε μια βλάβη η εξωτερική βρύση».

Ο μικρός αδερφός του Κωστή

Σε άλλο σημείο, όπως αναφέρει το kozanilife.gr, η γνωστή δημοσιογράφος κατέθεσε ότι «η γλώσσα του σώματος από αυτά που μου έλεγε ο μικρός αδερφός του Κωστή ήταν διαφορετική από αυτά που ήθελε να πει. Με ειδικούς εξετάσαμε το βίντεο της κατάθεσης του μικρού, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι δεν “ζει” την κατάθεσή του. Την Παρασκευή που βρέθηκε το πτώμα, κάποια στιγμή πλησίασα τον μικρό και του είπα: “Μήπως θυμάσαι κάτι άλλο; Μήπως έκανες λάθος;”. Και μου απάντησε: “Θέλω τη μαμά μου!”.

«Μεγάλη αδιαφορία όταν βρέθηκε το πτώμα του παιδιού της»

Αναφερόμενη στις στιγμές από όταν βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή και μετά, η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε στο δικαστήριο: «Όταν βρέθηκε το πτώμα του Κωστή, η μητέρα του αδιαφόρησε! Όταν βρίσκεις το παιδί σου νεκρό, σκίζεις τη γη με τα νύχια! Τις πρώτες στιγμές αφότου βρέθηκε το πτώμα, η ίδια με ρωτούσε τι ακριβώς δήλωσαν οι μάρτυρες. Σε όλα τα τηλέφωνα και σε όλη την επικοινωνία που είχαμε, έδειχνε αδιαφορία. Όσο βρισκόταν στην Ελευσίνα, ήταν αδιάφορη. Όταν πήγαινε στη Σιάτιστα και βρισκόταν με συγγενείς, τότε έκλαιγε με λυγμούς και έλεγε συνέχεια βρείτε τους δολοφόνους του παιδιού μου. Με αφορμή το ότι τους καταγράψαμε χωρίς τη θέλησή τους, μας κατήγγειλαν στο ΕΣΡ. Όλη η κοινωνία αντιδρούσε και ήθελε να συνεχίσουμε τις έρευνες και η ίδια η μητέρα δεν ήθελε. Από εκεί και πέρα άρχισαν να βγαίνουν και άλλα στοιχεία στο φως, όπως τα δάνεια που είχε ο Κωστής. Κάναμε μεγάλη έρευνα για το αυτοκίνητο. Ανακαλύψαμε ότι ο πατριός το είχε πουλήσει και του είχε κάνει 11 βιολογικούς καθαρισμούς! Στο εσωτερικό της κουκούλας του αυτοκινήτου βρέθηκαν κηλίδες αίματος, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πιτσιάβας, γενετιστής και συνεργάτης του FBI».

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button