Γλυκιά ώρα
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 130 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
- 130 γρ.βούτυρο
- 130 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 200 γρ.ζάχαρη
- λιγή κανέλα
- λίγο αλάτι
- ξύσμα ενός λεμονιού (προαιρετικά)
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 300 γρ.ζάχαρη άχνη
- 120 γρ.βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ρούμι
Εκτέλεση
-
Για το κέικ σοκολάτας: Χτυπάτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτετε την κανέλα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας τους κρόκους, έναν κάθε φορά.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και μόλις κρυώσει ελαφρά,την προσθέτετε στο μέιγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε λίγο-λίγο το αλέυρι.
Βουτυρώνετε καλά και ραντίζετε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι.
Μταφέρετε το μέιγμα στο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’ -30′ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό από μέσα). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 2 περίπου ώρες. Το κόβετε στη μέση οριζόντια, ώστε να δημιουργηθούν δύο δίσκοι. -
Για την κρέμα σοκολάτας: Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το ρούμι. Ανακατεύετε καλά ωστέ να γίνει το μείγμα ομοιογενές και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.Τοποθετείτε σε δίσκο τον ένα δίσκο του κέικ και στρώνετε μία καλή στρώση κρέμας. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο του κέικ και καλύπτετε όλο το γλύκισμα με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με φλούδες σοκολάτας, για διακοσμητικούς λόγους.