ΚαστοριάΚοζάνη

Καστοριά: Οι σημερινές καταθέσεις στη πολύκροτη δίκη Πολύζου

poluzos

Η κατάθεση του θείου «Το λάθος του Κωστή ήταν πως πίστεψε ότι είχε μάνα» – Τι είπε ο κυνηγός που βρήκε τη σορό  – Καταπέλτης η θεία, άφησε αιχμές για τα αίτια θανάτου και του πατέρα του

Κατάθεση-καταπέλτης της θείας του Κωστή για τη μητέρα του – Άφησε αιχμές για τα αίτια θανάτου και του πατέρα του

Στη μητέρα του αδικοχαμένου, Κωστή Πολύζου, έστρεψε τα πυρά της και η Χρυσούλα Πολύζου, αδερφή του πατέρα του Κωστή:
«Η Δέσποινα Κουτσεγκου μόλις πέθανε ο αδερφός μου έλεγε τρεις γάμους δικαιούται,τρεις θα κάνω πλέον», είπε, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τα αίτια θανάτου του αδερφού της και πατέρα του Κωστή, Γιώργο, υπονοώντας πως ίσως ευθύνεται η κατηγορούμενη.
«Η μάνα του Κωστή αντί να έρθει να δει το πτώμα του παιδιού της όταν βρέθηκε,πήγε στο σχολείο να πάρει χαρτί για τις απουσίες του άλλου γιου της»

Η κατάθεση του θείου, Ευάγγελου Πολύζου

«Είχα 2,5 χρόνια να δω το παιδί…δεν το άφηνε η μάνα του για να μην το πείσουμε να πάρει πίσω το σπίτι»

Παράλληλα, περιέγραψε το πώς και γιατί πούλησε ο Κωστής το πατρικό σπίτι του, κάτι που αρχικά ο 23χρονος αρνούνταν, βάζοντας τον νεαρό να ορκιστεί στον τάφο του πατέρα του.

 Σύμφωνα με τον ίδιο,αν και ο Κωστής δεν ήθελε, η μητέρα και ο πατριός του τον έβαλαν να πουλήσει το σπίτι του πατέρα του, ο όποιος πέθανε το 1997
Στο γάμο με τον πατέρα του Κωστή, σύμφωνα με τον ίδιο,η μητέρα του «δεν ήταν σωστή,είχε σχέσεις με τον….και το ήξερε όλη η γειτονιά»
«Το λάθος του Κωστή ήταν πως πίστεψε ότι είχε μάνα.Προβάλλουμε τη μάνα αν τη θεωρήσουμε μάνα του»

Η κατάθεση του κυνηγού που βρήκε τη σορό του Κωστή

Ο κυνηγός Σαράντης Λιάκας βρήκε θαμμένη τη σορό του Κωστή Πολύζου σε δύσβατη περιοχή σε κτήμα της οικογένειας του πατριού του,συνεχίζεται η δική στην Καστοριά. Αρχικά περιέγραψε το πώς εντόπισε «πρόχειρα θαμμένο», όπως είπε,το πτώμα του άτυχου νέου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε μυρωδιά,αλλά και σε ίχνη από λάδια που βρήκε στο εν λόγω σημείο. Ο κυνηγός κατέθεσε πως «Οι γονείς με ρώτησαν τι θα πάθουν οι δολοφόνοι και τους είπα θα καταδικαστούν όπως ο Δουρής»
Επίσης εξέφρασε την απορία του για τη στάση και των δύο κατηγορουμένων, όταν τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του,σημειώνοντας πως ήταν αρκετά ψύχραιμοι.

Η υπεράσπιση ζήτησε να καταθέσει ο ετεροθαλής αδελφός του Κωστή

Νέα τροπή φαίνεται πως λαμβάνει η δίκη της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, καθώς η υπεράσπιση κατέθεσε αίτημα προς το polyzosδικαστήριο, ώστε να καταθέσει ο ανήλικος ετεροθαλής αδερφός του για την υπόθεση. Να σημειωθεί πως ο νεαρός έχει κριθεί ως αναξιόπιστος στο στάδιο της ανάκρισης.

Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί από το δικαστήριο το οποίο αυτή τη στιγμή διέκοψε τη διαδικασία

kozanimedia.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button