Παίρνω 4 κυδώνια τα πλένω καλά και τα τρίβω μαζί με την φλούδα ,με τον ιδικό τρίφτη ” για γλυκό κυδώνι” σε μία λεκάνη με νερό και τον χυμό 2 λεμονιών.το νερό να καλύπτει το τριμμένο κυδώνι.
Βάζω την κατσαρόλα στην φωτιά και μετράω με ένα μπωλ .
Ένα μπώλ κυδώνι με νερό
3/4 του μπώλ ζάχαρη
Τα βράζω σε μέτρια φωτιά εως ότου να δέσει και προς το τέλος ρίχνω μοσχόφυλο και 1 βανίλια.
Πολύ εύκολο και γευστικότατο γλυκό.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ:
Όταν μετράω το κυδώνι με το μπώλ, κανονίζω να παίρνω και νερό, όχι μόνο κυδώνι.
Κάνεις όσα κυδώνια θές, αλλά στα περισσότερα κυδώνια πρέπει το σκεύος να είναι ανοιχτό και μεγάλο για να μη κοκκινίσει πολύ το γλυκό.
Σας συμβουλεύω να το κάνετε…
Καλή σας επιτυχία
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σπορά είναι τα έργα της αγάπης.
Σπέρνεις σήμερα την καλοσύνη, για να δρέψεις αύριο τους ώριμους καρπούς μιάς ευαίσθητης και καλλιεργημένης ψυχής.
Με τα έργα της καθημερινής αγάπης καλλιεργείς την ψυχή σου, την κάνεις ευαίσθητη, τρυφερή, την γεμίζεις με άγια και ιερά αισθήματα.
Μια τέτοια ψυχή ζεί απο τώρα τις ομορφιές του Παραδείσου.