Κόσμος

«Ο Μάικλ Μουρ στη Χώρα του Τραμπ» – Μία ταινία έκπληξη από τον διάσημο σκηνοθέτη

580796341dc5241d1c8b471fΟ βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ Μάικλ Μουρ παρουσίασε αιφνιδιαστικά μια ταινία με θέμα τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες εβδομάδες πριν τις αμερικάνικες εκλογές.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Ο Μάικλ Μουρ στη χώρα του Τραμπ» και η πρώτη προβολή έγινε σε κινηματογράφο του Μανχάταν το βράδυ της Τρίτης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ελάτε να δείτε την ταινία που οι Ρεπουμπλικάνοι του Οχάιο προσπάθησαν να σταματήσουν» αναφέρει το κείμενο της παρουσίασης της ταινίας, καθώς το περιοχόμενο είναι ιδιαίτερα επιθετικό για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα όμως με τους New York Times η ταινία είναι «λιγότερο μια επίθεση στον Τραμπ και περισσότερο ένας ύμνος στην Χίλαρι Κλίντον».

Ο Μάικλ Μουρ κατήγγειλε ότι η διεύθυνση του θεάτρου Μίντλαντ στο Νιούαρκ του Οχάιο δεν του επέτρεψε να παίξει εκεί τον θεατρικό μονόλογο πάνω στον οποίο βασίστηκε το ντοκιμαντέρ του κρίνοντας το έργο «πολύ επιθετικό».

Η εκτελεστική διευθύντρια του θεάτρου, η Νάνσι Άντερσον, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποια συμφωνία με τους εκπροσώπους του Μάικλ Μουρ γιατί “ήταν πολλά τα ερωτηματικά γύρω από αυτήν την παραγωγή”.

Ωστόσο, σε άλλη δήλωσή της, που δημοσιεύτηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην τοπική εφημερίδα The Columbus Dispatch, η Άντερσον ανέφερε ότι η διεύθυνση ανησυχούσε για την πιθανότητα να σημειωθούν ταραχές εντός ή εκτός του θεάτρου κατά τη διάρκεια της παράστασης.

koutipandoras.gr
περισσότερα
Back to top button