Καστοριά

Τι θα γίνει με τη γέφυρα του Σταυρού;

01eec10693d9896b4d757174d0f20dd9_xl

Στο προσκήνιο και πάλι η Γέφυρα του Σταυρού μετά από έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Λιάνος μίλησε για το θέμα αυτό στον Antennes FM, τονίζοντας ότι “με βάση το έγγραφο της Κτηματικής, ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει με έργα συντήρησης της γέφυρας και πως υποχρεούται να διασφαλίσει την απαγόρευση πρόσβασης στους πολίτες λόγω επικινδυνότητας.”
Βέβαια, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι για την χρησιμότητα μίας σφραγισμένης γέφυρας, χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί.
“Υπάρχει δυνατότητα κατεδάφισής της” είπε ο κ. Λιάνος, “αλλά στη θέση της μπορεί να δημιουργηθεί και με την σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας μία πλωτή ξύλινη γέφυρα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να δένουν με το περιβάλλον της λίμνης.”
Τον λόγο από εδώ και πέρα έχει το Δημοτικό Συμβούλιο.

antennes.gr

 

περισσότερα

One Comment

  1. Για την γέφυρα του σταυρού υπάρχει μελέτη και μάλιστα νομίζω και εγκεκριμμένη από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων εδώ και πολλά χρόνια . Ας ενημερώνονται πρώτα οι εκάστοτε αρμόδιοι για αυτά που διαθέτουν οι υπηρεσίες τους και μετά να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να προτείνουν “ό,τι νάναι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button