ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Σε δέκα ημέρες το 1ο Shopping Fur Festival του «Προφήτη Ηλία» (ρεπορτάζ)

korentsidis

Σε οργασμό εργασιών βρίσκεται ο Σύνδεσμος Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας» με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου  Kastorian Shopping Fur Festival που θα λάβει χώρα  από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2016

Της Θεοδώρας Ζήση Κωτσοπούλου

Στόχος του Συνδέσμου είναι  να καλύψει  τις προσδοκίες όλων των γουνοποιών σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω τις οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα  μας και τις  δύσκολες καταστάσεις που περνά ο γουνοποιητικός  κλάδος.

Στον ρυθμό των ίδιων  διαδικασιών  βρίσκεται και η όλη η Π Ε Καστοριάς, σύλλογος ξενοδόχων, μέσα μεταφοράς, διακοσμητές, ηλεκτρολόγοι κλπ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ιδιόκτητο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς.

Πραγματική γιορτή για την πόλη, τον νομό και τη γούνα

Στο συγκεκριμένο event έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 250 εμπορικοί επισκέπτες από τη Ρωσία αλλά κι από όλον τον κόσμο, με τα έξοδα μεταφοράς αυτών να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς. Οι 144 θα έρθουν στην πόλη μας με απ’ ευθείας πτήση τσάρτερ και οι υπόλοιποι με τα κανονικά αεροπορικά δρομολόγια. Σκοπός είναι να πραγματοποιηθεί  μια γιορτή για την γούνα στην περιοχή,  μια γιορτή της Καστοριάς  με αφορμή την έναρξη της χειμερινής σεζόν. Σημειώνεται  ότι οι πωλήσεις θα είναι και χονδρικής και  λιανικής, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους γουνοποιούς να διαθέσουν κάποια από τα εμπορεύματα τους σε ιδανική χρονικά στιγμή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι  το Εκθεσιακό Κέντρο θα αποκτά ζωή και δημιουργία όχι μόνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας αλλά στην διάρκεια του έτους. Πράγμα που σημαίνει περεταίρω αξιοποίηση του χώρου και για άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Οι επαγγελματίες που θα συμμετέχουν θα είναι από όλο τον κόσμο, για τη μεταφορά τους έχουν ναυλωθεί πτήσεις τσάρτερ, ενώ η διαμονή τους θα γίνει σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

 

«Καταβάλουμε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχει επιτυχία αυτό μας το εγχείρημα»

Την  ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  για την επιτυχία του 1ο Kastorian Shopping Fur Festival, ο πρόεδρος Συνδέσμου Γουνοποιών  Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»  κ. Γιάννης Κορεντσίδης. «Μέχρι στιγμής έχουμε την συμμετοχή 47 περίπου εκθέτων. Πιστεύω ότι είναι  ένας  ικανοποιητικός αριθμός, θεωρώ ότι ο νέος θεσμός θα έχει επιτυχία. Συμμετέχουν επίσης εκθέτες που δεν συμμετείχαν μέχρι τώρα στις εκθέσεις γούνας, ενώ θα κρατήσουν χώρο και για την Έκθεση τον προσεχή Μάιο», δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης. Υποστήριξε παράλληλα  ότι  καταβάλουν  άοκνες προσπάθειες  με κεντρικό στόχο  την  προώθηση της ελληνικής γούνας και την περεταίρω αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου, εκτός Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, μιας και έχει δυνατότητες να παραμένει ενεργό με δραστηριότητες όλο τον χρόνο.

 “Εμείς κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το εγχείρημα  μας αυτό να έχει επιτυχία. Θέλουμε βάση της διαφημιστικής προβολής να έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Προβάλουμε την Καστοριά χωρίς βοήθεια από πουθενά. Την προβάλαμε στη Σιβηρία, καθώς επίσης και  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Προσπαθούμε να φέρουμε κόσμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος, για να καταλήξει στέλνοντας μήνυμα  στήριξης με κεντρικό στόχο  να καθιερωθεί  η εκδήλωση, η όποια  ουσιαστικά «θα είναι μια  πραγματική γιορτή για την πόλη, τον νομό και τη γούνα».

 

Στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών η Καστοριά

Μέσα από τον υπέροχο αυτό κόσμο  του 1ου  Kastorian Shopping Fur Festival , η Καστοριά της «γούνας» και του «εμπορίου» έρχεται στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών γούνας για άλλη μια  φορά. Ισχυροποιεί τη θέση της στον διεθνή κόσμο του εμπορίου της γούνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων αγορών και συνεργασιών, όχι μόνο τοπικά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την Ασία και την Ευρώπη μέχρι τη Β. Αμερική η γούνα γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ανάκαμψης των τοπικών κοινωνιών. Γίνεται το «μαγικό» ρούχο που βοηθάει τους επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν το δικό τους επιχειρηματικό όνειρο, αλλά και τους επισκέπτες να γίνουν οι πρωταγωνιστές ενός παραμυθιού που τους αγκαλιάζει με στιλ και ζεστασιά.

Τα μέλη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” έχουν καταβάλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου όλα να είναι άψογα και σε οργανωτικό επίπεδο στo 1ο Kastorian Shopping Fur Festival.

Πάντως σίγουρο είναι πως η Καστοριά και η γούνα πορεύονται ανά τους αιώνες, από την εποχή του Βυζαντίου και παρά τις αντιξοότητες και τον τρομακτικό ανταγωνισμό διεθνώς, η καστοριανή γούνα κατέχει σήμερα το 10% της παγκόσμιας αγοράς, φέρνοντας ετησίως στη χώρα μας σημαντικό  συνάλλαγμα.

περισσότερα
Back to top button