Υλικά συνταγής
- 4-5 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κυβάκια
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 επιπλέον κουταλιές της σούπας
- 4 αυγά
- 1/4 του φλιτζανιού χυμός πορτοκάλι
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη και επιπλέον 5 κουταλιές της σούπας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για το γλάσο
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα μήλα με την κανέλα, τις 5 κουταλιές της ζάχαρης και τις 2 κουταλιές αλεύρι.
- Σε άλλο μπολ, αναμειγνύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τα καρύδια. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα καρύδια .
- Ρίχνετε το μισό μείγμα με τα καρύδια στη φόρμα του κέικ και προσθέτετε το μισό μείγμα με τα μήλα. Επαναλαμβάνετε με το άλλο μισό μείγμα με καρύδια και τελειώνετε με το μείγμα με τα μήλα. Ψήνετε για 1 1/2 ώρα και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
- Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί, περιχύνετε το κέικ και σερβίρετε.