Υλικά
- 600 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- λίγα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή 2 κύβους
- 1 λίτρο νερό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σωτάρετε το σέλερι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2′. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά να σωταριστούν και αυτά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το νερό, το ζωμό και αφήνετε να βράσουν σε ανοιχτή κατσαρόλα για μισή ώρα.
- Μόλις δείτε οτι τα λαχανικά έχουν μαλακώσει παίρνετε δόσεις με την κουτάλα (λαχανικά και ζουμί) και πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα λαχανικά και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Τα αφήνετε να βράσουν λίγο ακομα προσθέτετε πάλι λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.