Ελλάδα

Γλυκιά πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς

plexouda_37c5d3097ae3ced89bd34ce067fd49d4Υλικά

  • Υλικά για 2 πλεξούδες
  • 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο καθετα στα στα δύο
  • 500-600 γρ. πραλίνα φουντουκιού ελαφρά παγωμένη
  • 150 γρ. φουντούκια ανάλατα χοντροσπασμένα
  • 1 κρόκος αβγού

 

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το φύλλο σφολιάτας κάθετα στα δύο, χαράζετε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές. Τοποθετείτε στο κέντρο την πραλίνα φουντουκιού,πασπαλίζετε με τα φουντούκια και πλέκετε την σφολιάτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το άλλο μισό φύλλο.
  2. Αλείφετε τις πλεξούδες με τον κρόκο και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15′ – 20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button