Καστοριά

Χρ. Λαπόρδα: “Οι μεταρρυθμίσεις να μην συγχέονται με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις” (βίντεο)

laporda xristina copy

Η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικείων Επιχειρήσεων και Περιφερειακή Συντονίστρια Δ. Μακεδονίας στο Ποτάμι, Χριστίνα Λαπόρδα παρενέβη στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών στην Καστοριά «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Οι αντοχές και οι δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας», τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να συγχέονται με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Δυστυχώς, παρατήρησε η κυρία Λαπόρδα, οι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν ποτέ στη χώρα μας, δεν άγγιξαν τα μεγάλα συμφέροντα, το βαθύ κράτος. Αυτό είναι που προκάλεσε το θυμό στους πολίτες και έφερε την νέα κυβέρνηση που “απολαμβάνουμε” τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Υπήρξαν κάποιες άτολμες προσπάθειες για αλλαγές, που δεν έφεραν όμως οφέλη στους πολίτες. Δεν έγιναν αυτό που λέμε βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Φτάσαμε σήμερα οι πολίτες να αντιμετωπίζουν ένα εχθρικό προς αυτούς κράτος, σε μία παρομοίωση δεν είναι ούτε πια ο αστυφύλακας, αλλά ο «δήμιος» που προσπαθεί να βρει το κακό, το μεμπτό και μας αντιμετωπίζει όλους ως δυνητικούς απατεώνες. Σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευθεί κανείς την πολιτεία. Και ακριβώς αυτή η νοοτροπία είναι ευθύνη της πολιτείας και των πολιτικών να αλλάξει. Δεν χρειάζονται άλλες επιτροπές και να γυρνάμε στο παρελθόν, χρειάζεται αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, απλοποίηση των διαδικασιών, μικρότερο κράτος και σίγουρα δεν γίνεται να βασιζόμαστε μόνο στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, συντηρώντας αυτό το κλίμα απώθησης των επενδύσεων. «Δεν είναι το κράτος εκείνο που πρέπει να απλώσει επιτέλους φιλική χείρα προς τον πολίτη;» ολοκλήρωσε με νόημα την παρέμβαση της η κύρια Λαπόρδα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την τοποθέτηση:

* Η Χριστίνα Λαπόρδα είναι Περιφερειακή Συντονίστρια Δ. Μακεδονίας

 

topotami.gr

περισσότερα
Back to top button