Καστοριά

Καστοριά: Δύο παραδείγματα για τη γραφειοκρατική και τριτοκοσμική χώρα μας (του Βασίλη Ιωάννου)

 

vasilisioannou

Σήμερα θα σας καταθέσω δύο χειροπιαστά παραδείγματα για τη γραφειοκρατική και τριτοκοσμική χώρα που ζούμε και την ευθυνοφοβική και ιδεοληπτική δημόσια διοίκηση που εκθρέψαμε όλα αυτά τα (δημοκρατικά) χρόνια.

1 Λόγω της πραγματικής οικονομικής αδυναμίας συντήρησης του ενοικιασμένου γραφείου έδρας του Σωματείου μας που διατηρούσαμε εντός της πόλης Καστοριάς, του οποίου είμαι πρόεδρος, αποφασίσαμε να το εγκαταλείψουμε και να στεγάζεται το Σωματείο στο δικό μου γραφείο δωρεάν. Έτσι και έγινε. Δυστυχώς τυπικά, όχι ουσιαστικά, διότι ως έδρα το καταστατικό γράφει Καστοριάς και όχι Νομός ή Νομού Καστοριάς και δυστυχώς η νέα έδρα είναι σε παρακείμενο οικισμό Ν. Λεύκης και όχι εντός πόλης. Άρα πρέπει να γίνει τροποποίηση καταστατικού που να το προσδιορίζει ακριβώς, γιατί δεν υπάρχει μπροστά ένα Ν. Το κόστος τροποποίησης καταστατικού είναι μεγαλύτερο των ενοικίων, λες και θα το πάμε σε άλλη χώρα! Δική σας η κρίση.

2 Με νόμο των προηγούμενων χρόνων και σύμφωνα με μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, έχουν καταργηθεί οι εισφορές υπέρ Τρίτων. Δηλαδή δεν υποχρεούσαι να πληρώσεις τις διάφορες, υπέρ πολλών, γνωστές κρατήσεις για να εισπράξεις από το δημόσιο. Δυστυχώς μόνο στα χαρτιά ισχύει αυτό, γιατί στην πράξη η δημόσια διοίκηση και οι τράπεζες που είναι αρμόδιοι για την εφαρμογή, δεν έχουν ενημερώσει κατάλληλα τα μηχανογραφικά συστήματα Το αποτέλεσμα; Να αναγκάζεσαι να πληρώσεις κάτι που δεν πρέπει, για να τελειώσεις την δουλειά σου ή να εισπράξεις. Αυτή είναι η χώρα μας δυστυχώς. Κάπως έτσι οι κυβερνόντες περιμένουν με όλες αυτές τις αγκυλώσεις να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και πάλι.

Καλημέρα!

Βασίλης Ιωάννου

Πρόεδρος Εμπειροτεχνών ΕΔΕ Καστοριάς

 

περισσότερα
Back to top button