Κόσμος

Μηχανή του Χρόνου: Οι ‘καυτές’ γυναίκες του Μπένι Χιλ, ο σπαρτιάτικος τρόπος ζωής και το άδοξο τέλος (βίντεο)

BennyHill1skΈκανε τρεις αποτυχημένες προτάσεις γάμου. Κρύφτηκε από τον στρατό, ήταν απερίγραπτος τσιγκούνης και τον κυνήγησαν ανελέητα οι φεμινίστριες (Pics+Vids)

Στα περισσότερα επεισόδια της πετυχημένης σειράς «The Benny Hill Show», οι νεαρές όμορφες γυναίκες έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο στο πλάι του «γκαφατζή και πορνόγερου» πρωταγωνιστή. Τις αποκαλούσαν «οι άγγελοι του Χιλ». Συνήθως στα σκετς οι καλλονές με τα καυτά – για την εποχή – μπικίνι τον έδερναν, τον έβριζαν, τον κυνηγούσαν ή αδιαφορούσαν επιδεικτικά για αυτόν. Ο Μπένι Χιλ, αν και λάτρευε το γυναικείο φύλο, δεν κατάφερε ποτέ να παντρευτεί, παρά το γεγονός ότι έκανε τρεις προτάσεις γάμου σε διάφορες εποχές της νεανικής του ζωής. Και οι τρεις γυναίκες αρνήθηκαν να ζήσουν μαζί του.

Οι βιογράφοι του λένε ότι για τα «Όχι», αιτία ήταν ο ντροπαλός και εσωστρεφής χαρακτήρας του, που τις έκανε να διστάζουν μαζί του. Κάποιοι όμως αναφέρουν ότι δεν θα έκανε ποτέ προτάσεις γάμου, αν δεν ήταν σίγουρος ότι οι γυναίκες θα τις απέρριπταν. Όλοι πάντως συμφωνούν ότι, παρά τη φημολογία εκείνης της εποχής, ποτέ του δεν υπήρξε ομοφυλόφιλος. Αφήνουν μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να πέθανε παρθένος. Αναφέρουν επίσης ότι είχε αδυναμία «στις εργάτριες του έρωτα», με τις οποίες δεν ερχόταν σε ολοκληρωμένη επαφή, αλλά τις χρησιμοποιούσε ως ερέθισμα για την αυτοϊκανοποίησή του. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες γυναικών που δούλεψαν μαζί του. Μερικές αποκάλυψαν πριν από πολλά χρόνια ότι, τους ζητούσε να πάνε στο καμαρίνι του για ικανοποιήσουν τον «θείο Μπεν», χωρίς καν να τις αγγίξει.

Η επίθεση από τις φεμινίστριες

Οι γυναίκες ήταν αυτές που έδωσαν τη χαριστική βολή στην πετυχημένη καριέρα του. Τη δεκαετία του ’80 τα φεμινιστικά κινήματα του επιτέθηκαν με σφοδρότητα. Τον κατηγορούσαν ότι στα επεισόδια του σόου του, προωθούσε τον σεξισμό και υποτιμούσε το γυναικείο φύλο. Σύμμαχος των φεμινιστριών στάθηκαν και διάφορα δημόσια υπερσυντηρητικά πρόσωπα της βρετανικής κοινωνίας, που έλεγαν ότι το σόου του έκανε τις γυναίκες να φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο. Τον κατηγορούσαν μάλιστα ότι έφερε μεγάλη ευθύνη για την αύξηση των βιασμών που καταγράφονται εκείνη την εποχή. Ο Μπένι Χιλ απαντούσε ότι το σόου δεν είχε αυτόν τον σκοπό, ότι αυτός που γελοιοποιούνταν στις σκηνές ήταν ένας ηλικιωμένος κύριος – δηλαδή ο ίδιος – και ότι στα σκετς συνήθως οι γυναίκες έτρεχαν πίσω του. Οι φεμινίστριες κατάφεραν τελικά να πείσουν πολλές χώρες να σταματήσουν τη μετάδοση του «The Benny Hill Show» και έτσι η εκπομπή του κωμικού σταδιακά άρχισε «να παίρνει την κάτω βόλτα». Όταν διεκόπη οριστικά η εκπομπή του, οι υπεύθυνοι του καναλιού που εργαζόταν για 20 χρόνια είπαν ότι «η τηλεθέαση έπεφτε, το κόστος της εκπομπής ήταν πολύ μεγάλο και ότι ο Μπένι Χιλ φαινόταν κουρασμένος».

Γαλατάς, οδηγός, ντράμερ, λιποτάκτης και ηθοποιός

Ο Μπένι Χιλ υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους κωμικούς ηθοποιούς του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε το 1924 και το πραγματικό του όνομα ήταν Alfred Hawthorne Hill. Το μετέτρεψε σε Benny Hill αφενός για να είναι πιο εύηχο στη σόουμπιζ και αφετέρου για να τιμήσει τον αγαπημένο του κωμικό Jack Benny. Ο πατέρας του ήταν πωλητής ιατρικών αναλώσιμων υλικών και προφυλακτικών στο Σάουθαμπτον και συχνά τον έπαιρνε μαζί του στη δουλειά. Το όνειρό των γονιών για τον μικρό Μπένι ήταν απλά και μόνο να γίνει ταχυδρόμος και να τακτοποιηθεί. Τελειώνοντας το σχολείο, εργάστηκε ως γαλατάς, χειριστής κινητής γέφυρας, οδηγός και ντράμερ.

Ο κωμικός όμως είχε άλλα όνειρα. Λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πήγε στο Λονδίνο με λίγα χρήματα για να εργαστεί στο θέατρο και κατέληξε να κάνει stand up comedy ή να δουλεύει στο τσίρκο. Άλλαζε συνεχώς δουλειές επειδή ήθελε κάτι καλύτερο. Η αναζήτησή του όμως διεκόπη απότομα όταν το 1942 συνελήφθη από τη στρατιωτική αστυνομία, επειδή είχε αποφύγει την υποχρεωτική κατάταξη. Έτσι βρέθηκε στο στρατό και στον πόλεμο υπηρετώντας μέχρι και το 1947. Μετά την αποστράτευση και μέχρι το ξεκίνημα της τηλεόρασης, ο Χιλ εργάστηκε σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1949 στην εκπομπή «Hi There». Συνέχισε να εργάζεται ασταμάτητα σε διάφορους μικρούς κινηματογραφικούς ή τηλεοπτικούς ρόλους, χωρίς όμως να αφήνει το «στίγμα» του.

Το 1955 παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του με την ονομασία «The Benny Hill Show», που προβάλλονταν στην Τηλεόραση του BBC. Η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία και ξαφνικά ο πάντα στερημένος και φτωχός Μπένι, άρχιζε να κερδίζει χίλιες λίρες την εβδομάδα και δέκα χιλιάδες λίρες για κάθε διαφημιστικό αναψυκτικών που έκανε. Ταυτόχρονα, έκανε και διάφορες ηχογραφήσεις τραγουδιών. Το χριστουγεννιάτικο σινγκλ, «The Fastest Milkman In The West» έγινε νούμερο 1 στα charts το 1971.

 Η «απογείωση» της τηλεοπτικής σειράς και του Μπένι Χιλ

Το 1969 η μετεγγραφή του «The Benny Hill Show» από το συντηρητικό BBC στο δίκτυο Thames Τelevision, κυριολεκτικά τον «απογείωσε». Νιώθοντας απελευθερωμένος καλλιτεχνικά, έκανε απίθανα και σοκαριστικά σκετς για τα ήθη της εποχής. Ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποιούσε τεχνικές όπως slow-motion, speeded-up motion και time-lapse, υπό τους ήχους του εκπληκτικού κομματιού «Yakety Sax». Η Thames Τelevision κατάφερε να πουλήσει την κωμική εκπομπή, σχεδόν σε όλον τον κόσμο και το «The Benny Hill Show» το παρακολουθούσαν πλέον εκατομμύρια τηλεθεατές. Ανάμεσα στους θαυμαστές του Μπένι Χιλ ήταν ο Τσάρλι Τσάπλιν που έγραφε τα επεισόδια για να τα παρακολουθεί ξανά και ξανά, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Μάικλ Κέιν, ο Γουόλτερ Κρονκάιτ, ο Μπαρτ Ρέινολτς και ο Μπόμπ Χόουπ.

Ο εκατομμυριούχος κωμικός που έμενε στο νοίκι και δεν αγόρασε ποτέ αυτοκίνητο Για 26 χρόνια ο Μπένι Χιλ έμενε τον περισσότερο καιρό στο πατρικό του, μαζί με την πολυαγαπημένη του μητέρα. Αν και πλέον ήταν εκατομμυριούχος, δεν αγόρασε ποτέ πολυτελή κατοικία, όπως έκαναν όλοι οι άνθρωποι που έβγαζαν πολλά χρήματα. Νοίκιαζε διάφορα μικρά διαμερίσματα για τα οποία όμως δεν χαλούσε ούτε μια λίρα για την επίπλωσή τους. Τα απαραίτητα για αυτόν ήταν μερικές τηλεοράσεις, τις οποίες επίσης νοίκιαζε και βίντεο. Κατά τα λοιπά ζούσε σπαρτιάτικα.

Εκτός από φαγητό, δεν αγόραζε σχεδόν τίποτα επειδή απλώς δεν τον ενδιέφερε. Οι βιογράφοι του λένε ότι υπήρξε μεγάλος τσιγκούνης, λέγοντας ατάκες όπως «γιατί να αγοράσεις ένα βιβλίο όταν υπάρχει η δανειστική βιβλιοθήκη;». Ο Μπένι Χιλ δεν αγόρασε ποτέ του αυτοκίνητο. Τα μοναδικά έξοδα που έκανε ήταν για ταξίδια, κυρίως στη Γαλλία, όπου κλεινόταν στα ξενοδοχεία βλέποντας τηλεόραση. Του άρεσε επίσης να ταξιδεύει στην Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ταϊλάνδη. Σε όλα τα μέρη όπως ισχυρίζονται οι βιογράφοι, εκτός από ιδέες για σενάρια, αναζητούσε επίσης την τρυφερή συντροφιά ιερόδουλων που τον «ικανοποιούσαν».

 Το άδοξο τέλος

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μπένι Χιλ αποκαρδιωμένος από την επίθεση των φεμινιστριών και τη στάση του δικτύου Thames, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του. Το Φεβρουάριο του 1992 οι γιατροί του συνέστησαν να χάσει βάρος και να εισαχθεί για εγχείριση by pass. Ο Χιλ απέρριψε την πρόταση και μία εβδομάδα αργότερα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια. Πέθανε στις 20 Απριλίου 1992, σε ηλικία 68 ετών. Μια ημέρα αργότερα, οι γείτονές του ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία τον βρήκε νεκρό στην πολυθρόνα του. Γύρω υπήρχαν μερικά άπλυτα πιάτα, ποτήρια και σκόρπια χαρτιά με ιδέες για σενάρια. Απέναντί του ή τηλεόραση ήταν ακόμη ανοικτή. Εκείνες τις ημέρες είχε φτάσει στο σπίτι του ένα νέο συμβόλαιο από τηλεοπτικό κανάλι, που ήθελε να προβάλλει ξανά τα επεισόδια του θρυλικού «The Benny Hill Show». Η περιουσία του ήταν μεγαλύτερη από 7 εκατομμύρια λίρες. Λίγο καιρό μετά την κηδεία του, τυμβωρύχοι σύλησαν τον τάφο του επειδή πίστευαν ότι είχε θαφτεί μαζί με τα χρήματά του.

Διαβάστε ακόμη στη Μηχανή του Χρόνου:

Η θρυλική απαγωγή του Heineken, που κληρονόμησε τη διάσημη ζυθοποιΐα. Σχεδίαζαν την απαγωγή δύο χρόνια και ζήτησαν σχεδόν 160 εκατομμύρια ευρώ λύτρα. Ποια ήταν η τύχη των απαγωγέων

Η αληθινή ιστορία αγάπης πίσω από το παραμύθι η Πεντάμορφη και το Τέρας. Τον αποκαλούσαν «άνθρωπο του δάσους» και έπασχε από υπερτρίχωση. Παντρεύτηκε την όμορφη Κατερίνα και απέκτησαν 7 παιδιά!

news247.gr

περισσότερα
Back to top button