Ελλάδα

Δις ισόβια στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο δημοτικής επιχείρησης για υπεξαίρεση 1,4 εκατομμυρίου!

Dikastirio

Από τις πιο εξοντωτικές ποινές που αφορούν οικονομικά εγκλήματα, αυτή που επιβλήθηκε στον Θεολόγο Καλαϊτζή. Δις ισόβια χωρίς το δικαστήριο να δεχθεί κανένα ελαφρυντικό για τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης), για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατομμύριο ευρώ, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία..

Το δικαστήριο μετά από τέσσερις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε ακόμη ποινή κάθειρξης 12 ετών στον πρ. Δ/ντη της ΕΑΠΑΞ Γιώργο Δερρέ, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο ελαφρυντικά και κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής της απόφασης έναντι χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Σε ότι αφορά τον πρώτο κατηγορούμενο Θεολόγο Καλαϊτζή,  οι συνήγοροι του οποίου επέβαλαν αίτημα αναστολής της κράτησης, αυτό δεν έγινε εφικτό με τον ίδιο να μεταφέρεται στις φυλακές Νιγρίτας για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο κος Καλαϊτζής ήδη κρατείται από τον Ιούλιο του 2015.

thraki.com.gr

 

Ο Θεολόγος Καλαϊτζής

Ο Θεολόγος Καλαϊτζής γεννήθηκε το 1962 και είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Καλαϊτζή, πρώην συμβολαιογράφου της Ξάνθης, και Ευαγγελία Σκούφου. Ολοκλήρωσε τη βασική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ξάνθη το 1980 και εισήλθε στο Τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και αφού αποφοίτησε έκανε την πρακτική του στην Ξάνθη.

Από το 1987 μέχρι σήμερα,  εκλέγεται συνεχώς  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης. Κατά την περίοδο 1987-1990 εξελέγη  Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ 2003 – 2004 ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και Αντιπρόεδρος του Δήμου Ξάνθης κατά τα έτη 1991, 1993 και 2006.
Επίσης, εξελέγη Αντιπρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης από το 1987 έως το 1994 και από το 1999 μέχρι το 2002. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης στο Στρασβούργο Συμβουλίου από το 1992 έως το 1994. Είχε επίσης εκλεγεί ως μέλος διαφόρων εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδα, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΔΚ του Νομού Ξάνθης από το 1991 έως το 2002.
Ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ HM (1993-1994) (επιχείρηση υποστήριξης της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης). Επιπλέον,  διακρίνεται για την αδιάλειπτη παρουσία του σε όλα τα Συνέδρια της ΚΕΔΚΕ από το 1991 μέχρι και σήμερα, σε πολλά από τα οποία ήταν η κύρια ζητών πελατεία πολλών Αυτοδιοίκησης θέματα.

Επίσης, ήταν μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της περιόδου 2001-2002. Σήμερα είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Λυκείου Σχολικής Επιτροπής, στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης και η Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης του Δήμου Ξάνθης (Δημοτικό Ραδιόφωνο) και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας για την αναβάθμιση της Παλιάς Ξάνθης.
Θεολόγος Καλαϊτζής διακρίνεται επίσης για την πολιτική του δραστηριότητα. Είναι μέλος της Ν.Δ. από το 1977, ενώ ήταν επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ O.N.NE.Δ. της Ξάνθης, και ο πρόεδρος του κόμβου της Ξάνθης από το 2004, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ΝΔ.
Συμμετέχει ενεργά στην Ξάνθη Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου για την πρόληψη και τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Είναι μέλος των Νέων Ευρωπαίων Fenteralists (JEF) οργάνωση, Αντιπρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θάμυρις» και μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης και του Συνδέσμου Δωρητών μέρη του σώματος.
Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, έχει τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο,  τη Μελανή και τον Ραούλ-Γιώργος και ζει και εργάζεται στην Παλιά Ξάνθη.

 

ellinismos.gr

 

περισσότερα
Back to top button