Συνταγή για κόκκινες πιπεριές από τη Μαρία
Τρόπος παρασκευής.
Πλένουμε όσα κιλά κόκκινες πιπεριές θέλουμε και τις ψήνουμε στα κάρβουνα.
Τις κλείνουμε σε μια σακούλα για να τις καθαρίσουμε, αφού κρυώσουν, εύκολα.
Καθαρίζουμε και χοντροκώβουμε τα σκόρδα..
Πλένουμε ένα μάτσο μαϊντανό και το ψιλοκόβουμε.
Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε καλά τις πιπεριές ακολουθεί ο εξής τρόπος.
Βάζουμε σε ένα πιάτο ξύδι ”ΤΟΠ” παίρνουμε μία -μία πιπεριά ,την βουτάμε στο ξύδι [με το χέρι], και την βάζουμε σε τάπερ.
Αφού γεμίσει η πρώτη στρώσει ρίχνουμε ”λίγα σκόρδα ”’και μαϊντανό.
Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε, μέχρι τέλος.
πιπεριές, λίγο αλάτι,, ”λίγα σκόρδα” ,μαϊντανό.
Μόλις γεμίσει το τάπερ, ρίχνουμε καλαμποκέλαιο και το βάζουμε στο ψυγείο ή στον καταψύκτη για να το καταναλώσουμε την άνοιξη.
Το καλαμποκέλαιο πριν το ρίξουμε στις πιπεριές ή και στο τουρσί, το ζεματάμε πρώτα, [δεν το καίμε] και αφού κρυώσει το ρίχνουμε στο τάπερ μας.
Δεν πιάνουν μούχλα,,τα λαχανικά ,, όταν ζεματάμε το λάδι.
Τις σερβίρουμε με τσιπουράκι μετά από μία εβδομάδα.
Είναι πεντανόστιμες
Στην υγειά σας φίλοι μου
και καλή σας όρεξη
Μαρία