Υλικά
- ντομάτες: 8 μέτριες
- κουσκούς: 2 φλιτζάνια στιγμιαίο (προβρασμένο)
- φέτα τριμμένη: 1 φλιτζάνι
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
- μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- βασιλικός ξερός: 1 κουταλάκι του γλυκού
- κάππαρη: 1 κουταλιά της σούπας
- μαύρες ελιές: 10, χωρίς κουκούτσι
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε δύο φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι, κλείνετε το μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια ρίχνετε το κουσκούς. Το σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε για 10΄να φουσκώσει. Ανακατεύετε το κουσκούς με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό.
- Κόβετε μια λεπτή φέτα από το επάνω μέρος από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζετε τη σάρκα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις αφήνετε ανάποδα για να στραγγίσουν.
- Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τις ελιές και τα ανακατεύετε με το κουσκούς, τη φέτα, τον βασιλικό, το μαϊντανό και τα από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε.
- Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα του κουσκούς, τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 7΄-8΄στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C. Σερβίρετε αμέσως.