Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Κάποτε στο πανηγύρι: Πίσω γορίλα!

78654

«Γορίλα, γορίλα, γορίλα! Πίσω γορίλα! Άτιμο παιδί! Θα μου κλείσεις το τσαντίρι γορίλα!»

 

Τις δεκαετίες ’70-’80 μεγάλη ατραξιόν στο πανηγύρι του Άργους Ορεστικού ήταν ο θρυλικός «Γορίλας». Τότε το πανηγύρι γινόταν στην περιοχή που σήμερα είναι το Κέντρο Υγείας

Ήταν μια παράσταση στην οποία παρουσιαζόταν ένας άνθρωπος κλεισμένος σε ένα κλουβί και μεταμόρφωναν σε άγριο γορίλα.

Η παράσταση είχε πάντα δυο μέρη στα οποία πρωταγωνιστούσε η Ταμάρα, το “κορίτσι της ζούγκλας”. Στο πρώτο μέρος η Ταμάρα κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα, αλλά δεν παθαίνει τίποτα (ένα σκαμπό που αποδεικνύεται πως είναι ηλεκτρική καρέκλα επειδή ο παρουσιαστής ακουμπάει επάνω του, και μετά πάνω στην Ταμάρα, ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι που ανάβει….).

Στο δεύτερο μέρος η Ταμάρα μεταμορφώνεται από κορίτσι σε γορίλα… Γορίλας που δεν γρυλλίζει βέβαια και για να τρομάξει τον κόσμο ο παρουσιαστής τού φωνάζει “πίσω, πίσω γορίλα” την ώρα που εκείνος προσπαθεί δήθεν να σπάσει τις αλυσίδες του κλουβιού του. Την ίδια στιγμή κάποιος φωνάζει από έξω από το τσαντίρι “πίσω, πίσω”, ο κόσμος τρομοκρατείται, γίνεται σούσουρο και πάει να φύγει. Στο μεταξύ ο “γορίλας” σπάει τις αλυσίδες και ανοίγει την πόρτα και αυτομάτως εξαφανίζεται και εμφανίζεται και πάλι η Ταμάρα, χωρίς πολλές φανφάρες, ενώ ο παρουσιαστής λέει στον κόσμο “Η παράσταση τελείωσε κτλ…”

Πρέπει να πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση. Την Ταμάρα υποδυόταν συνήθως η κόρη της οικογένειας, ενώ μερικές φορές την υποδυόταν και μια πιο μεσόκοπη γυναίκα που υποθέτω ήταν η μάνα της κοπέλας (και σύζυγος του παρουσιαστή).

 

Με πληροφορίες από σχόλιο του Αποστόλη στο retromaniax.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button