Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Λεμονόπιτα

lemonopita

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου σε μια συνταγή του  Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ξύσμα από 1λεμονι
220 γρ σπορέλαιο
200 γρ ζάχαρη
4 αυγα
2 βανιλιες
2 κουτ. Του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Για το σιροπι
450 γρ ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουτ σούπας μέλι
1 ξύλο κανέλας
350  γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα πυρέξ βάζουμε τσαλακωτά τα φύλλα και τα ψήνουμε στους 100 βαθμους σε προθερμασμενο φούρνο για 1 ώρα.

Παράλληλα σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιροπι για 10 λεπτά και στην συνέχεια το αφήνουμε τα κρυώσει καλά.. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε παρά πολύ καλά ολα τα υλικά και στην συνέχεια σπάμε μέσα με τα χέρια μας  τα φύλλα που έχουμε ψήσει.

Να ανακατευτεί παρά πολύ το μείγμα. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμενο φούρνο σε βουτυρωμένα ταψί στους 170 για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί σιρόπιασουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιροπι..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Άκη Πετρετζίκη

erasitexnies.blogspot.gr

περισσότερα
Back to top button